Masaj acasa versus masaj la salon

Cuvantul masaj ne duce instant cu gandul la odihna si relaxare. Cati dintre noi nu am ajuns acasa dupa o zi obositoare si singurul lucru pe care ni l-am dorit a fost un masaj buna care sa ne relaxeze intreg corpul? Desi de multe ori avem o persoana draga acas care ne face masaj exact atunci cand avem nevoie, trebuie sa recunoastem ca fiecare dintre noi tanjeste dupa acel masaj realizat profesional, de maseuze profesioniste care stiu exact ce presupune un masaj facut ca la carte.

Sa luam de exemplu masajul thailandez de care am auzit spunandu-se atatea. Atat masajul de relaxare traditional cât si sesiunile de masaj thailandez au ca scop relaxarea intregului corp, ambele avand numeroase beneficii, insa totodata si câteva diferente esentiale pe care iubitorii de masaj trebuie sa le cunoasca.

Spre deosebire de masajul clasic, masajul thailandez nu se bazeaza doar pe partea de ordin fizic al masajului ci si pe obiective de natura spirituala. Practicat cu regularitate, are efecte uimitoare asupra organismului, influentand liniile energetice din corpul uman prin exercitarea de presiune pe anumite puncte din interiorul acestor linii in vederea stimularii functiilor, emotiilor si a capacitati mentale. Expertii in acest tip de masaj il considera o forma de yoga ce are ca scop prevenirea afectiunilor fizice si mentinerea unui creier sanatos,  inca din cele mai vechi timpuri fiind cunoscuta ca si metoda de vindecare. In masajul thailandez nu se folosesc uleiuri sau lotiuni, persoana care beneficiaza de masaj poate ramâne imbracata, principalele tehnici folosite fiind compresia, tragerea, intinderea si balansarea. Desi in teorie pare usor de realizat, un astfel de masaj la salon poate fi mult mai bine realizat tinand cont de faptul ca acolo exista maseuze specialiste in aceasta arta, cum sunt cele de la salon Bonton, un salon pe care il recomand din experienta.

Masajul obisnuit de relaxare implica masarea intregului corp si se realizeaza pentru a oferi persoanei masate o stare generala de bine, pentru a inlatura oboseala sau a detensiona anumite zone ale corpului. Masajul clasic isi propune sa amelioreze afectiuni cauzate de oboseala, stres si tensiune, sa actioneze in reducerea tensiunii musculare, eliminarea durerilor de cap, eliminarea toxinelor din corp prin stimularea sistemului limfatic,precum si pentru imbunatatirea circulatiei sangvine, imbunatatirea starii psihice si imbunatatirea calitatii somnului. Cu ajutorul masajului corpul si mintea ta se relaxeaza si asta avem fiecare dintre noi nevoie datorita ritmului accelerat de viata pe care il avem, stresului din viata de zi cu zi, iar masajul poate veni ca o binecuvantare dupa o zi solicitanta.

Recomand tuturor celor care au nevoie de un masaj bun sa mearga la salon. Fiecare dintre noi suntem specialisti in domeniul in care lucram si acest lucru este valabil si pentru maseuri profesionisti. Un masaj bine efectuat poate fi benefic pentru intreg organismul si poate vindeca dureri din anumite zone ale corpului. Personalul unui salon stie exact cum sa identifice problema cu care te confrunti datorita experientei in domeniu si vor realiza masajul in asa maniera astfel incat acsta sa fie eficace asupra afectiunilor existente.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.