Mașină în loc de tractor?

Marius mi-a dat de gândit pe tema asta. Zicea că i-ar trebui un tractor pentru la țară. Însă, există și vreo mașină care să aibă dublu rol? Adică pe câmp să fie tractor, iar pe șosea automobil? Zicea că un tractor bun e în jur de 10.000 de euro. Oare există un automobil utilitar în banii ăștia, care să suplinească cele 2 cereri?

Știam că un VolksWagen Touareg a tras după el un avion de 155 de tone, după ceva modificări.

Însă recordul mondial aparține unui Nissan Patrol, care a tras un avion de 170 de tone.

Și mi-am zis că o mașină d-asta ar fi în stare să facă și treaba unui tractor. Pe OLX, dacă știi cu ce prieten mecanic să te duci, poți să-ți iei un Nissan Patrol cu prețuri între 5000 și 10.000 de euro. Mă mai dusese gândul și la o Toyota Hilux, însă am văzut că-s scumpuțe. Se găsesc și-n 10.000 de euro, însă parcă un Nissan Patrol e mai la îndemână, are ceva mai multă putere. Drept dovadă, iată-l în câteva filmulețe.

Desigur, niciun automobil nu-l poți folosi zi de zi ca și tractor, deoarece ambreiajul va ceda urgent. Însă, pentru tras un plug micuț, se poate folosi și-o mașină. Iar dacă schimbi ambreiajul o dată la 2 ani parcă nu-i un capăt de țară. costă să zic, 500 lei? Fapt deja demonstrat de un indian, care și-a arat terenul cu o Toyota Fortuner:

Ca și concluzie, cred că oarecare dintre aceste 3 modele de vehicule pot ara fără probleme ogorul, o dată pe an. Și acum, să fim serioși, cam cât ogor să ai? Pe care să-l îngrijești zic. Dacă ești producător și ai relații cu statul, ai fel de fel de facilități. Motorină gratuită, tractor etc. Așa, pentru un simplu cetățean care are și el un teren de 100 de metri pe 50 lățime, o mașină de teren poate fi OK. Și un ARO românesc ar fi bun pentru arat un ogor micuț.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Și uite așa, Sony a dezvelit cea mai inteligentă gamă de televizoare

Cu toții avem preferințele noastre. În materie de televizoare, de aparate foto, de telefoane etc. Însă când Sony face o...

Din pescar te faci… pirat!

Vărul meu, Gore, e un împătimit vânător. Ca orice vânător care se respectă, este şi un pescar redutabil. Ce mi...

Varsta prescoalara

Dezvoltarea copilului pe plan psihic este conditionata de mai multi factori. Sub influenta jocului si a activitatilor programate, la copil...

Close