Mașini de lux abandonate

Am văzut cu toții vreo mașină frumoasă sau pe care ne-am dorit-o aflată într-o stare deplorabilă. Eu personal aproape plângeam când vedeam un BMW 320 D părăsit pe o străduță lăturalnică. L-am tot văzut acolo timp de 2 ani, starea sa înrăutățindu-se pe zi ce trecea. Într-o zi, a dispărut. Ce s-o fi întâmplat cu el?
abandoned

Dar peste tot în lume există mașini bune, unicat sau chiar legendare, aflate în stare avansată de degradare. În America nu prea există hambar unde să nu găsești vreun muscle car de acum 40 de ani mâncat de rugină și uitat de lume.

Ce faci însă când vezi mașini de lux, de maxim 5 ani, bolizi de sute de mii sau milioane de euro lăsați în paragină? Multe le vom găsi în Dubai. Drept dovadă, filmulețul de mai jos.

Ce-i face pe oamenii ăștia să-și părăsească bijuteriile pe stradă? Chiar nu mai au nevoie de ele? Răspunsul este că nu neapărat. Sunt unele avariate ușor și lăsate acolo, că mai au vreo 30 în garaj, ori pur și simplu nu le mai pasă de mașina respectivă, ori, în multe cazuri, mașinile sunt lăsate în paragină deoarece posesorii… au fugit din țară. După unele estimări, peste jumătate dintre mașinile de lux avariate din Dubai aparțin unor indivizi care au “spălat putina” ca să-i nu-i bage la pușcărie. Cele mai frecvente infracțiuni ale acestora fiind traficul și consumul de stupefiante, legislația actuală pupând după gratii un traficant de droguri dpe o perioadă de 50 de ani minim. Cele mai multe cazuri sunt cele cu închisoarea pe viață.

Și dacă știi că poliția mai are puțin și pune mâna pe tine, ce faci? Stai în țară până te prind, ca nu cumva să pierzi 100.000 – 1 milioan de lire cât a costat mașina, sau iei avionul către oriunde, de unde-ți poți scoate banii din băncile elvețiene sau Bahamas? Conturi care conțin între 5 și 500 de milioane?

Voi ce ați face?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Reparare Panasonic A100

Acum două săptămâni vă povesteam cum am luat de la Andrei un Ericsson T28 pe care l-am reparat folosind piese...

Cum falimentezi o firmă?

Ai boală pe careva? Vrei să ajungă la sapă de lemn? Nimic mai simplu. Prima dată îi dai foc la...

Despre vecini – 2

Prima parte. Cum urci scările, în stânga... Habar n-am cine mai stă. Am văzut-o pe mă-sa lui Titi intrând odată...

Close