Merită să faci pușcărie?

Am o întrebare pentru voi. Din varii motive, se merită să faci pușcărie? De la 3 la 20 de ani?
Depizând mult de motiv, eu aș spune că DA. În unele cazuri se merită să faci pușcărie.

Vorbesc de cazuri în care faci ceva nasol, urmând să faci pușcărie “de bunăvoie“. Nu pun întrebări de genul “dacă Gigel care era vedetă de televiziune a dat cu ML-ul peste o mașină și-a omorât niște oameni nevinovați, meriță pușcăria?“. Aici e întrebare retorică și deja știm răspunsul.
Dar să vedem în ce cazuri ar merita să-mi strici niște ani buni, sau chiar viața în pușcărie.

Many  bundle of US 100 dollars bank notes1. Era acum câțiva ani buni, niște nenici au furat banii dintr-o mașină blindată. Până la urmă s-a descoperit că era treabă din interior, șoferul fiind implicat. Din nuș câte milioane de dolari sau euro au fost recuperați doar 200.000 de mii. Șoferul și un complice au făcut pârnaie 6 ani. Iar când a ieșit ăla, l-a așteptat la scara pușcăriei nevastă-sa c-o mașină nou nouță, l-a luat și duși au fost. Nu se mai știe nimic de ei. Probabil huzurește acum pe o insulă tropicală, cu banii negăsiți (parte din ei, că a avut 4 complici pare-se) băgați în conturi din Barbados sau Tenerife.
E, a meritat ăsta să facă 6 ani de bulău? eu zic că se merită. 6 ani de pușcărie și apoi huzurești, dacă ești băiat deștept și n-arunci cu banii în stânga și dreapta la titty bar, acordeonist și ciorbă de burtă. Îi bagi la bancă. Mă rog, mătușa Aglaia își deschide cont elvețian, bagă câte 100.000 lunar în mail multe conturi și s-a dus urma banilor.
Și apoi, să fim serioși. Ce pârnaie faci tu acolo? Dai șpagă la ăilalți pârnăiași plus gardieni să te lase în pace. O duci regește. Ai bani.
Pe de-o parte se merită. Pe de alta, “să nu furi” e o poruncă dată de Dumnezeu. În plus, tu furi milioanele alea, dar știi că-ți vor merge ploile cum le-ai gândit tu? Dacă mătuși-ta aia se face dintr-o dată că nu te mai cunoaște? Pune curul pe bani și te lasă cu ochii în soare. soare vorba vine, că nu prea vezi soarele la bulău.

cutitȘi așa ajungem la puntul 2. Cât merită să faci pușcărie dacă omori pe careva?
Evident, crima e un lucru oribil și-n plus e altă poruncă. Să n-o faci. Și cum nimeni nu e Iov să întoarcă și celălalt obraz, vrei să te răzbuni. Crima din răzbunare, din prisma vederii mele, e puțin (nu mult) pardonabilă. Crima cu un anume motiv nu mi se pare dreaptă. Însă dacă omori vreun bulangiu din răzbunare, ai din partea mea compasiune și un “Bine i-ai făcut“.
Să zicem că, Doamne ferește, vine un nemernic drogat și-ți omoară o rudă. Apoi scapă prin infinitele portițe ale legii din România.
Vedem oameni călcați pe zebră, cu semaforul verde, de mașini luxoase. Și iese de fapt că era roșu și ăla s-a aruncat în fața mașinii, după ce inițial mai și înjunghiase o babă, scuipase primarul etc. Am văzut multe cazuri d-astea.
Deci bulangiul scapă. Ce faci? Ori tragi la măsea toată viața, ori rămâi cu durerea nemângâiată în suflet (de cele mai multe ori), ori de puține ori pui mâna pe un baros și dai buzna peste bulangiu în casă. Și-l iei sistematic. Zdrobești genunchii, mâinile și dacă tot mai zice ceva de “morții mă-tii“, îi dai și-n cap.
Apoi te poți preda liniștit. Te-ai calmat și toată viața vei fi puțin mângâiat că s-a făcut, într-un fel sau altul, o oarecare justiție.

drugs3. Sau se mai poate întâmpla (foarte rar), să te lucreze careva. Un prieten binevoitor. Vă duceți într-o țară asiatică și la întoarcere, la vamă găsesc ăia la tine-n valiză 3 kile de cocaină.
Și în Asia, e prăpăd cu drogurile. În China îi strângea pe traficanți duminica în piața mare și-i împușca în cap. Așă că ai șansa de-a te alege cu 40 de ani de bulău. Asta în caz că nu te omoară statul ăla asiatic. Sau nu-ți dă pe viață. Și na, după vreo 20 de ani scapi de la pârnaie d-acolo. Cu bani dați cât pentru trei case pe avocați, recurs, șpagă etc. Și ajungi acasă și vrei să-ți reiei viața. Și descoperi că prietenul tău de te băgase la bulău o cam vizitează pe soră-ta. Sau pe nevastă.
Și-i dai o mamă de bătaie de ăla moare. Bine i-ai făcut. Deși și tu acum o iei de la început cu pușcăria.

selfdefence4. Legitimă apărare. Din păcate sunt cazuri. Și la noi în țară. e legitimă apărare doar dacă un bulangiu a dat el mai întâi în tine. Și-a dat zdravăn, nu că și-a dat o palmă sau o flegmă. Sau faza nasoală e că la tine în casă, dacă vine hoțul, nu poți să-i dai în cap. că n-ai voie. Decât dacă ăla te atacă.
Legi de rahat. Nu să pun eu mâna pe ceva din cameră să-i vizitez scăfârlia mă? Că tot e legitimă apărare.

Și cea mai tâmpită fază la legitima apărare e cu ținutul armei. Musai în cutie de metal cu 2 închizătoare, undeva unde să nu fie la vedere. Și tot timpul când e acasă s-o ții în cutie. Adică dacă-ți intră hoțul în casă noaptea, tu îl rogi să stea nițeluș, să găsești cheile de la fișet și să descui cele 2 încuietori, să poți lua armamentul. Și evident, dacă pui mâna pe cuțit sau pe topor și-l crestezi p-ăla, ai rupt-o în fericire. că e caz penal. Tentativă de omor. Că tu nu ești soț de creatoare de modă să-mpuști în cap tâlharul și să te plângă o țară întreagă prin ce clipe groaznice ai trecut. Mai țineți minte, da?

Citisem mai demult într-un ziar, un flăcău a făcut o faptă bună. A omorât vreo 10 inși. Nu vorbesc de ăla de-a urcat în camion și-a trecut peste o șatră de țigani, care-n prealabil îi omorâseră omului nevasta și copilul. Nu, vorbesc de un caz din America. Țara aia de cretini.
Un tip muncea de dimineață până seara ca să-și întrețină copilul adolescent. Care, la insistențele găștii, se apucase de droguri. Azi așa, mâine așa, ta-su nu prea putea să-l țină din scurt, avea vreo 3 slujbe, până cânt copilul a murit din cauza unui drog nou. De căzuse pe el măgăreața să-l încerce.
Nimeni n-a fost tras la răspundere. Un alt drogat a murit de supradoză!
Și ta-su l-a plâns, l-a îngropat, apoi sistematic și-a făcut treaba. S-a dus la școală și i-a împușcat pe ăia de împărțeau droguri copiilor. Doi inși. Apoi s-a dus la furnizorii lor. Vreo 4 mafioți, nuș ce bandă Cribs. Pac, pac, pac. Apoi s-a dus mai departe, unde a mai căsăpit câțiva. O bandă care aducea drogurile tocmai din Columbia. O rețea întreagă de crimă organizată, ăsta i-a omorât pe toți ăștia importanți în decurs de 3-4 luni.

Apoi s-a dus la poliție și-a declarat crimele. I-au dat 200 și ceva de ani de pârnaie. TOATĂ MASS-MEDIA A URLAT SĂ-L ELIBEREZE!

Voi în ce condiții credeți că merită și pentru cât timp, să faceți niște ani de bulău?

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.