“Mesaj GIGANTIC! Unde sunt FOCARELE de infecție din mașina ta?”

Fix cu asta m-am trezit în minte. Titlu de clickbait (mai mult sau mai puțin). Unde sunt focarele de infecție din mașina ta? Cam peste tot. Volanul este cel mai folosit, apoi schimbătorul de viteze.
Bine că nu prea mai avem voie să ieșim p-afară, decât cu adeverințe sau pentru urgențe. Chiar și așa, zice-se că virusul rezistă bine-merci în praf, timp de 2 zile.
Și, sinceri să fim, câți avem mașinile atât de curate ca un laborator medical?

Dacă tot este MUSAI să ieșiți cu mașina, ar trebui ca interiorul acesteia să fie foarte curat, iar apoi dezinfectat. Se recomandă covorașele de cauciuc, nu cele de pânză, deoarece praful este mai puțin.

Apoi, când ajungeți la ușă, e bine să aveți un covoraș de ușă îmbibat cu alcool, de care să vă ștergeți foarte bine pe încălțări. Sau să folosiți botoși de plastic când ieșiți (repet, dacă trebuie neapărat) de unică folosință, pe care să-i aruncați la un coș de gunoi din fața ușii. Am găsit pentru aceștia un înlocuitor care promite mult. Botoși de latex (link afiliat) care se pun peste încălțări. Au un preț accesibil, se spală foarte ușor și îi putem folosi de zeci de ori. Buni și pentru ploile care se anunță, dacă nu vrem să ajungem pe apă în pantofi la muncă. 

Personal, în casă am dezinfectat toate clanțele, întrerupătoarele de lumină, tastaturile, mousurile, telefoanele etc. Cam ce folosim zilnic foarte mult ar trebui dezinfectat. Ba chiar și banii ar fi o idee bună să-i puneți într-un lighean cu apă caldă și săpun. Deoarece nu se știe pe unde au umblat.

Deși a început ca un titlu de tabloid, acest material se vrea să reamintească niște măsuri de precauție pe care cu toții ar trebui să le folosim. Se știa demult că va trebui să stăm în casă, așadar nu prea mai avem scuze de genul “vai, dar nu știam“, ca să ieșim “până la colț” după mâncare.

Nu am cumpărat cantități industriale de mâncare, doar am făcut cumpărăturile pe care le fac bilunar. Conserve de pește, conserve de ciuperci, legume pentru ciorbă, ceapă, cartofi și carne. Plus 4 litri de ulei. Vreo 3 kilograme de făină și alte 4 de mălai. Pâine pentru 2 zile, mâncare și nisip pentru pisici.

Treabă pe care orice om o poate face preventiv, dinainte să se dea vreo lege care restricționează ieșitul din case. În plus, după ce băncile au prelungit termenele limită de plată ale ratelor, s-au prelungit aproape toate termele limită și pentru alte facilități: lumină, ITP, taxe și impozite etc. Nu știu ăîștia de la internet dacă au prelungit, că dacă rămânem fără net rupem tablele și pachetele de cărți de joc.

Prin urmare, trebuie să stăm în case, să nu ieșim hai-hui că “n-am nimic, mă simt bine, virusu’ e o minciună inventată de americani

Așadar, să ne revedem cu bine după ce trece pandemia. Ieșim la bere, în parcuri, ne bucurăm de viață. Până atunci însă, contact cât mai puțim cu mediul exterior. Între timp, ne citim. Sănătare!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.