Meserii inutile

Haideți să vă spun care-s meseriile inutile în prisma gândirii mele. Și nu voi vorbi de meserii puse așa alandala, ca să mai mănânce o pâine careva.
Vorbesc de meserii care nu-și au rostul. Cel puțin, v-am spus, din punctul meu de vedere.

CONSULTANT FINANCIAR.
consultantBăi nene, asta e meserie? Cine naiba are nevoie de un consultant financiar?
– O, am 5 lei în buzunar. Dumnezeule mare, sunt pierdut. Ce e de făcut? Îmi trebuie musai un pulifrici pe lângă mine ca să-mi spună ce să fac cu ei, altfel, uite, m-a luat durerea de cap că nu știu la ce-i pot folosi!
Hai să fim serioși nene. N-ai nevoie de consultant financiar. A, dacă ai grămezi de bani și nu știi ce să faci cu ei, îți dau eu sfat, gratis, fără să plătești un cretin să-ți spună același lucru. CUMPĂRĂ MULTE APARTAMENTE! ȘI TERENURI.
Vezi unde-i zonă unde cresc prețurile zilnic la terenuri și cumpără acolo. Apoi când prețurile se dublează, vinde terenurile.
Apartamentele, alea 5 pe care ți le-ai cumpărat, scoate-le la închiriat. Îți vin bani frumoși d-acolo lunar. Nu-ți cumpăra apartament la etajul 10, normal. Ia-ți la primele 2 etaje. Ba chiar parter. Și scrie în anunț că e spațiu ideal pentru firmă. Nu de alta, poate-și deschide acolo vreun consultant financiar o firmuliță.
Iar restul de bani, bagă-i în bancă. Să-ți vină frumos dobândă acolo la ei. Jumătate din bani investește-i în afaceri cu terenuri și cade, după cum îți spusăi, iar jumate nu te atinge de ei. Lasă-i la bancă. Vezi să alegi o bancă cunoscută, nu Albina…
Sau dacă nu vrei să te bagi în terenuri, că ți-e frică să nu iei țeapă, CUMPĂRĂ AUR. Du-te în Turcia, că e mai ieftin și cumpără aur cât cuprinde. Ia un bijutier cu tine, să nu te frigă ăia și gata. Te costă maxim 20 de milioane un nene care să vină cu tine 2 zile până la turcaleți, să-ți zică ce să iei. Și ia-ți zece kile de aur. Nu veni înapoi în țară cu avionul, că n-ai voie cu o visterie după tine. Vino cu autocarul. Și-ai terminat treaba nene. auzi tu, consultant financiar…

CONSULTANT CĂLĂTORII.
Alt nenișor care-ți ia bani degeaba. Ăsta cică te ajută în planificarea vacanțelor. Vrei să te duci la mare o lună? Nimic mai simplu! Alege-ți în ce localitate vrei să mergi, vezi pe hartă că-s mii de stațiuni pe litoral, în toată lumea. Nu-ți trebuie să plătești pe unul să se gândească unde să te duci tu. Pe banii tăi să te duci în Japonia, că așa a vrut ăla. Ești tâmpit?
Vrei hotel de 5 stele? sună la hotel, zi că vrei de la data x la data y cameră de 5 stele, cu vedere la mare și gata. Ia-ți bilet de avion și vacanță plăcută!
N-ai aruncat 1500 de euro pe un ciumeg care să-ți spună exact ce ți-am zis eu, pe de-a moaca. Bine, nu mă supăr dacă te simți și-mi dai mie acolo 100 de euro.

Deocamdată astea sunt meseriile inutile. Astea de consultant. Consultant financiar, de călătorii, consultant familial! Cum mă, să-ți zică un amețit ce să faci tu în casa ta? Și-l mai și plătești pentru asta?

ȘI NE MAI MIRĂM DE CE-S ATÂȚIA PROȘTI ÎN ȚARA ASTA…

Comments

comments

30 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.