Mi-am luat mouse nou!

Chinezăria de-am luat-o anul trecut m-a ținut mai bine de 14 luni, însă începe să se blocheze exact când ți-e lumea mai dragă. Așadar, un nou mouse trebuia să se afle pe lista de achiziții. M-am uitat la destule modele, cu prețuri d-astea mai pentru studenți, maxim 150 lei. Căutam ceva mare, să-mi stea bine palma pe el, să nu mă plâng de tunel carpian.
Am văzut niște mouseuri gaming, de la 199 la 400 lei. Peste suma pe care aș fi fost dispus s-o dau. Ceva ce NU înțeleg la mouseuriule astea. Măi, cine naibii v-a zis vouă că e foarte OK să aveți fir cu înveliș textil (braided wire)? Cea mai mare tâmpenie inventată vreodată. Se agață porcăria aia de material textil cam de orice. Nu știu alții cum pot lucra cu așa ceva, pe mine mă scoate din sărite.

Până la urmă am luat produsul pe care pusesem ochii de câteva zile. Anume Hama Roma. Wireless, mare și cel mai important, clickurile sunt silențioase. Asta e excelent când nevasta vrea să doarmă și eu dau jdemii de clickuri pe minut, jucând LOL.

Deocamdată nu lucrez cu el foarte bine, îmi ia, de obicei, vreo două trei zile să mă obișnuiesc cu noul mouse sau noua tastatură. Nu, tastura nu am schimbat-o merge de minune. Mulțumesc Cojo!

După ce-am jucat câteva jocuri mi-am dat seama că mouse-ul nu mă ajută cu nimic. Abia când am deschis Photoshopul mi-am dat seama că nu-i de mine. L-am dus îndărăt și mi-am luat un Myria Dragon, 50 lei, de la Media Galaxy. Merge bine, nu zic nu, e mai bun decât Hama, însă, prea ușor. L-am păstrat, poate-l voi da la un concurs (am două concursuri în picioare acum!) și m-am orientat către altceva. Pusesem ochii pe un Nantec X69. Nu am putut lucra cu el, așa că l-am înapoiat după 3 minute. Mi-am luat banii și-am plecat. Tot la MediaGalaxy am găsit un Zalman ZM-GM1, cu reducere de 50 lei. Preț final, fix câte kilograme am eu, adică 104.
Zalman-ZM-GM1
Îmi stă mâna aproape perfect pe el, poate fi folosit și de dreptaci, cât și de stângaci și, cel mai important, are greutăți. I-am pus toate greutățile în el și i-am dat blană. Merge și-n Photoshop și-n LOL fără probleme. Ce nu-mi prea place mie este că dacă apeși pe rotița de scroll, vei avea scroll automat, în orice direcție miști mouse-ul. Pentru unii poate fi o găselniță folositoare, pentru mine nu prea. Depinde de gusturi.
20150709_223820

20150709_223835

20150709_224441

20150709_224534

20150709_224700

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.