Mi-am tras un nepot cum altii n-au!

nephew

Cata vreme am fost holtei, eram atent si nu prea la zile onomastice sau aniversari, dar, atunci cand imi aminteam, cumparam cate un cadou pentru fiecare sarbatorit. Insa, de cand m-am casatorit, nevasta-mea imi aduce aminte ziua cui urmeaza, daca e mai bine sa dam doar un telefon de felicitare, sau sa cumparam un flecustet si sa vizitam persoana sarbatorita.

Dar, acum, vezi bine, am mai multe rude. Trebuie sarbatoriti si socrii mei, sora si cumnatul neveste-mii si multi altii, trai-mi-ar cu totii sa-mi traiasca! Daca m-am insurat, am devenit si unchi, scuipati-ma sa nu ma deochiati! Acum am si eu niste cumnati, iar ei au copil frumos foc, adica mi-am si tras un nepot cum altii n-au!

Vedeti care-i avantajul sa te insori? Ai mai multe motive de petrecere! Nici prin gand nu-mi trecea asa ceva: sa devin unchi! Pai numai evenimentul asta separat merita sarbatorit, dar a coincis cu ziua nuntii. Si stii ce ma incanta cel mai mult? Daca pana acum n-aveam cu cine sa ma sfatuiesc in privinta cadourilor pe care le fac celor mici, acum am un nepot, am intrat in randul lumii.

Stai sa vezi de ce. Cu proxima ocazie, cand nepotelul meu a implinit frumoasa varsta de 4 ani batuti pe muchie, i-am cumparat dulciuri si, bineinteles, jucarii. Pai de-asta facem noi, oamenii, copii, ca sa aiba jucariile cine sa se joace cu ele si sa le iubeasca. Si a fost simplu sa-l fac fericit. Am cautat masinute, deoarece cand eram si eu de varsta lui, masinutele ma atrageau cel mai mult. Țin minte cum de-am făcut pentrui nepotica, de-am cautat cateva zile dupa papusile Monster High. Ma rog, nepotelului i-am gasit fel de fel de masinute. Pe vremea mea nu erau asa de dichisite. Masinute cu telecomanda, cu fir dupa ele. Acum astea noi se dau peste cap, vorbesc, se da jos siferul, pune muzica la casetofon, ceva de nedescris. Cel putin pe partea cu jucariile stiu ca l-am multumit. I-am luat un Hummer imens, aproape cat el, cu lumini de juri ca-i discoteca, cu muzica, cu basi, sa se simta bine copilul jucandu-se! Mai-mai că-mi venea mie, vorba ceea, om mare, cu scaun la cap, sa ma joc vreme de un ceas cu masinuta!

Acum, de fiecare data cand un copil din familie este sarbatorit, de fiecare data ma gandesc ce l-ar atrage pe nepotelul meu. Si acum stiu de unde sa-i cumpar hainute si jucarii frumoase. Nu de alta, insa e singurul copil si merita tot ce-i mai bun! I-am zis eu sora-mii ca daca o sa continue asa an de an cu jucarii pentru fiecare onomastica, ii promit ca-n 3 ani ma insor si m-apuc la facut copii pe banda rulanta si daca nu-mi da cate 3-4 masinute la fiecare onomastica de nepotel, va fi o matusa rea.

Si sora-mii nu care cumva sa-i spui ca e rea. Jignire mai mare nu-i poti aduce unui om!

Abia aștept, când pe la 13-14 ani va incepe sa se uite dupa fuste mai mult decat dupa mitraliere, mingi, masinute și elicoptere cu telecomanda!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.