Mi-e dor de programele vechi!

Azi am zis să-mi schimb antivirusul, după vreo 15 ani de folosință. Am zis că poate există ceva mai bun ca AVG free. Și mi-am adus aminte că pe vremuri, prin 95, căpătasem un virus care scria 1.024 biți. Uite că-mi scapă numele lui. Ținusem special un fișier infestat până anul trecut, într-un fișier executabil. Mă rog, nu are asta importanță. Era un virus inoofensiv. Știu că am încercat să-l curăț cu singurul antivirus pe care-l aveam atunci. thunderbyte. Și ăla avea 2 modalități de curățare al fișierelor infectate.
1 – ștergere
2 – redecunirea fișierelor executavile (com și exe) cu Vom și Vxe. V de la Virus

Asta deoarece nu aveam licență pentru el. Și-așa făcusem rost de program pe-o dischetă a unui prieten al unui coleg de școală. A ajuns discheta aia prin vreo 4-5 mâini până s-o capăt.

Mi-am redenumit singur fișierele în extensia corectă. Pe vremea aceea existau vreo 20 de fișiere executabile într-un PC. IAr sistemul de operare, atât Dos 6.22 cât și Windows 3.11 le aveam pe 10 dischete, ținute cu sfințenie.

Apoi un prieten de familie (IT-ist de meserie), mi-a făcut rost de licență pentru Thunderbyte. Numai că nu a putut să-mi curețe virusul. Până la urmă tot colegul de liceu mi-a făcut rost de Kaspersky. Și-avea atunci poza de mai jos. Din păcate nu mai pot găsi prima versiune a antivirusului… Și eu credeam că ăla e virusul, căci apărea poza și scria: Virusul X-ulescu a fost curățat din fișierul x, y, z. Și de fiecare dată când apărea un fișier virusat, apărea poza lui Kaspersky. statuia lui david. Și ce mai înjuram eu virusul ăla…

A doua zi când i-am povestit colegului, a râs ăla de mine.
– Băi, ăla e antivirusul. așa e poza lui. Și apare de fiecare dată când găsește un virus. Tu ai avut decât un singur virus, de aia te-a indus în eroare. Dar acă aveai 2 sau mai mulți, tot poza antivirusului apărea.

Știu, e de râs, însă, eu, neștiind ce e ăla virus și antivirus bun (că de șters fișierele puteam s-o fac și eu manual, nu-mi trebuia Thunderbyte), totul era o lume nouă pe care o priveam cu neîncredere și uimire în același timp.

Căutând pe internet după poza de mai sus, observ că prima versiune a lui Kaspersky a apărut în 97. deci în 95 aveam alt antivirus care mi-a curățat PC-ul. Nu țin minte dacă era Norton sau altceva. În mod sigun nu era RAV-ul românesc.

Și cu ocazia asta mi-am adus aminte de programele vechi. Jocurile supaplex, GP Moto, Doom 1, Alley Cat precum și multe altele. Țin minte că mă jucam ceva și-n fundal cânta Cypress Hill -albumul Black Sunday.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cele mai intalnite probleme din agricultura

Putine sunt activitatile care iti ofera o satisfactie atat de mare precum agricultura. Ce poate fi mai placut decat sa...

Vinzi sau inchiriezi?

Toată lumea se visează proprietar de apartament, teren sau orice. Dar nu mândria în sine de a deține astfel de...

Planuri de viitor

Na, că o luai şi eu... Stăteam aşa liniştit şi mâ gândeam la de-ale gurii ale mele şi dint-o dată...

Close