Mi-e silă!

De multă vreme voiam să scriu postul ăsta, şi o voi face acum.
Îmi cer scuze din start dacă vor apărea greşeli de punctuaţie, ortografie, gramaticale.
Scriu în vervă, că-s cu capsa pusă. Şi cum spunea Boggs din Aventurile lui Huckleberry Finn, “am auzit că s-au scumpit sicriele”.

Mi-e silă de unii oameni. Mi-e silă că oamenii ăştia trăiesc printre noi, respiră acelaşi aer cu noi.

Nu intru în discuţii nu pentru că mă tem că-mi pleacă cititorii, ci pentru că e foarte mult de scris, şi nu am timpul necesar.
Deocamdată ma axez azi pe reclame idioate şi indiferenţa oameilor. Precum şi nesimţirea lor.

Prima reclamă tâmpită de acest gen a fost la tampoane. Nu şti dacă voi mai ţineţi minte reclama aia (nu mai ţineţi minte că eraţi copii de ţâţă în 1995) la tampoane. Era o tanti cu faţă de vampă, se aranja în faţa oglinzii. Se ruja, îşi aranja genere, părul etc. Apoi speriată bagă mâna în chiloţi (şi arată treaba asta), apoi urmează un headpalm. Proastă sunt, am uitat că l-am pus. Tamponul “nuş ce nume”. Atât de uşor încât uiţi de el.

Da, era nevoie de treaba asta? Câte femei îşi bagă mâna în chiloţi să vadîă dacă au tampon? În simţi, dacă ai uitat de el, şi chiar dacă faci ca aia din reclamă, nu e nevoie să dai aşa ceva pe post nene. Nu vrem să vedem sânge menstrual. Voi tăiaţi secvenţele din Terminator, unde îşi beleşte ăla mâna şi arată un schelet metalic pe dedesubt, dar aşa reclame le lăsaţi pe post. Ca şi reclama aia tâmpită la nuş ce pastă de dinţi, cum au zis-o şi alţii, aia cu scuipatul sânge în chiuvetă, ca apoi să scuipe şi un dinte. Băi, ce mama naibii e cu astfel de reclame?

Mi-e silă să mă mai uit la TV… Dacă stau bine şi mă gândesc, Feast 3 – Happy finish, e nimica toată pe lângă toate blasfemiile şi scârboşeniile de le vezi în reclamele TV.

Am scris chestia asta aducându-mi aminte de primăvara trecută, când m-am umplut de nervi. Numai mie mi s-a urât de ţara asta? Unde roşiile sunt mai scumpe decât căpşunile? 10 lei roşiile şi 7 căpşunile.

Mergând şi înjurându-i pe ăia cu roşii (preţuri de 10, 11 şi 12 lei, înt-o parte era una cu 9 lei) văd la un moş că n-avea preţ la ele. Dar scria un bileţel cu preţ. Văd că scrie el acolo ROŞII lei 8… Bucurie pe mine, voiam să-i un kil, dar când văd că 8,99 m-apucă spumele.

Că lasă că iau de la magzin. La Carrefour, preţul de 6.75. Roşii ciorchine. Adică niște leşinături d-alea portocalii, jurai că-s clementine, frumos grupate pe ciorchine. Că n-ai voie să rupi vrejul să iei doar roşile, zice nea paznicul.
Ei nu zău, ia priveşte-mă, zic eu luând doar roşiile şi lăsând vrejul în cutie. Nu văd că scrie undeva regula asta, nu vă e ruşine, după ce că fac aproape zilnic cumpărături aici, îmi zici mie că nu e voie?

A tăcut, şi-a cerut scuze politicos şi-a plecat. Mă duc şi dau pe gât o doză de energizant fără să respir, de față cu marchendiserul şef, sub camera de luat vederi, iau un bax de cola d-aia ieftină, de fac eu Dr. Pepper din ea, şi plec. Adică… plătesc roşiile, doza de suc şi baxul, apoi plec.

Aştept tramvaiul 36, care vine după zece minute, înjur o ţigancă de stătea ca vaca în uşă de nu puteam urca, ea coboară la a doua, şi să nu cumva să nu mai apuce să se deie jos. Mă pun la gem şi m-apuc să râd de nebun. Afiş mare nene. Pentru călătoriile pe RATB pe o zi, trimiţi sms la 7435 (nuş dacă ăla e numărul), unde preţul este de doar 9,75 lei. Apoi dedesubt, altă idioţenie foarte răspândită între români.
Plăteşte INSTANT călătoria de…

INSTANT nu e decât supa la plic, se zice INSTANTANEU, idioţilor! Nu există m-am umectat instant când l-am văzut pe Jose Armando, nu există a leşinat instant de la pumnul primit, nu există plată instant a nimic. Instantaneu da, instant în niciun caz.

Mai era odată îm tramvai scrie de mână pe o plăcuţă că cică strada Reâmvierii. Ceva de m-am pişulică pe mine. Dar nu instantaneu, ci după vreo 10 minute, într-o ghenă de bloc. O poveste pe care o voi spune altă dată. Mă rog, plăteşti instant, râd instantaneu, cobor.

Dau să intru în lift. Dar poţi? Nu, că nuş care idiot cretin şi împuţit s-a gândit că e la modă să aprinzi ţigara în lift, şi să fumeţi acolo de m-a apucat plânsul de la fum.

V-am mai opovestit ce poame de vecini am, nu-i mai amintesc.

Comments

comments

17 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.