Ministru mă fac!

Observ că poporul vrea să schimbe politicul din ţară. Perfect, şi eu vreau. Dar ne lovim de īntrebarea “pe cine punem în loc“?

Cum pe cine? Unii noi, tineri, băieţi de comitet… sau stai aşa că ne-am mai luat noi ţepe cu tineri de comitet. Îl mai ţineţi minte pe pletosul Crin Antonescu, tânăr ministru al sportului? Ce mişcare nasoală…

-Bine, tineri, zi un nume!

De aici poporul începe cu prostiile. Cică Tudor Chirilă. Serios mă? Ce dracului aţi băut?

Băi, eu, Vasile Francisc, mă bag ministru al agriculturii mă… Nu aparțin de niciun partid, nu am bani ca să mă bag în față, am doar idei. Şi am nevoie de sprijinul vostru. Promit că în 4 ani readuc nivelul agriculturii ca acum 40 de ani. Pe vremea când România era “Grânarul Europei“. Infrastructura este în proporţie de 50% (nu s-a furat tot ce-a construit Ceauşescu), cunoştinţele necesare sunt, iar pământul ăsta care-a suportat atâtea, abia aşteaptă să fie muncit.

Se vor crea locuri de muncă. Nu vom trebui musai să dăm cu sapa, există utilaje mult mai bune ca acum 40 de ani. Gândiţi-vă că în loc să plecaţi în Italia sau Spania la cules de fructe şi legume, puteţi face asta acasă, alături de familie. Şi nu pe un salariu mizer de nici 300 euro pe lună, ci pe un salariu european. Dacă tot nivelul produselor e nivel european, salariile de ce n-ar fi? Nu vreau 50.000 euro lunar salariu! Vreau de 10 ori mai puțin. 5.000. Cu banii ăştia o duc bine. Ba mai pun şi la bancă. Iar salariul minim pe economie îl fac 1.000 de euro. Sunt bani destui. Până acolo însă, e drum anevoios. Averile ilicite trebuie confiscate şi vărsate în visteria statului. Acolo unde Ponta se lăuda că-s fonduri suficiente pentru o Românie puternică.

Aşadar, cine mă susţine ca ministru al agriculturii?

Post scris în totalitate de pe telefon, sper că nu-s multe greşeli. 5.7 inci dunt suficienţi şi pentru degetele mele. Şi da, devin ministru gras fiind, nu mă îngraş pe spinarea poporului!

infiintarea-culturi-toamna_b-350x261

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cat de importante sunt proteinele in alimentatia sanatoasa?

Dorim sa ne alimentam intr-o maniera sanatoasa, echilibrata, iar pentru asta unii dintre noi sunt dispusi chiar sa urmeze tot...

Despre muzică

Ieri ziceam ceva despre Nemuritorul, alte dăţi am tot vorbit de filme, filme de groază sau filme porno. Vedeţi şi...

Cartea în mediul ei

Că tot întreba cineva de un film de groază. Să vă spun despre cartea în mediul ei. Căci așa se...

Close