Misiune imposibilă – Națiunea Secretă

De vineri apare în cinematografele din țară filmul “Misiune imposibilă” cu nume de cod “Națiunea Secretă. Este al cincilea film din serie și va fi vizionabil în cinematografe mulțumită RO Image 2000.
Să începem, evident cu Tom Cruise, care și la 90 53 de ani cât are acum, joacă tot în roluri de super-erou, de Greuceanu și aparătorul pământului, mai ceva ca Schwarzenegger. Nu asta ar fi o problemă, încă se ține bine.
Simon Pegg este același pierdut în spațiu, Benjy după cum îl știm, iar Ving Rhames este gras, de-a dreptul enorm, spune 3 cuvinte și hăcuiește un satelit rusesc.

Cam toată acțiunea se învârte, ca de obicei, în jurul lui Ethan Hunt (T. Cruise). Echipa lui are de-a face cu un criminal periculos, Lane, care-a creat o organizație secretă numită “Sindicatul“. Organizația a fost, de-a lungul anilor, implicată în destule atentate, crime, răpiri, delapidări, încât își făcuse un nume de temut. Mai mult, era atât de bine înfiptă, încât avea la mână destui oameni sus-puși. Zic “era“, deoarece, Ethan cu chipa, vor reuși în final să pună mâna pe capul răutăților și să termine treaba cu bine. Însă, nu cred că misiunea “Sindicatului” se va termina doar dacă îi elimini șeful. Așa e cu balaurii ăștia. Le tai un cap și apar altele două.

Dacă-n filmele precedente am fost obișnuiți cu multe efecte speciale și hacking din greu, de ata asta filmul se bazează mai mult pe luptele corp la corp, unde ethan Hunt excelează. a, plus nelipsita plimbare cu motocicleta. Se pare că e un MUST ca-n fiecare film în care joacă Tom Cruise, acesta să se plimbe pe-o motocicletă sau ceva foarte asemănător. În plus, BMW a avut o recmlamă de-a dreptul enervantă în film, deoarece toate mașinile și toate motocicletele aveau sigla BMW.
bmw-e-i-bmw-motorrad-protagonie-ti-a-n-mission-impossible-58372

Filmul nu e rău, e plin de acțiune, urmăriri cu mașini, efecte speciale, sforțări supraomenești (ba chiar Tom Cruise este pe moarte dar e salvat – arătând faptul că nu e chiar Superman), însă, poate, unii așteptau ceva mai mult. Eu mă așteptam la mai mult hacking și mai puține lupte. Unde-i mă nene pistolul ăla cu 300 de gloanțe în încărcător de-l vedeam până nu demult în filme? Acum e la modă iar să te lupți? De când atracția asta nesănătoasă către mișcare?

Pelicula mi-a lăsat impresia că partea a șasea va fi ceva nemaivăzut, nemaiîntâlnit, chiar dacă a fost construită “de sine stătătoare“. Părerea mea ănsă, este că va exista o urmare care să combine toate filmele precedente într-un amalgam care ne va ține într-un suspans continuu.

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Amintiri din comunism – Cheia e sub preș!

Eram prin clasele primare. George "Francezul" Ilarion a lipsit vreo 2 zile de la școală. Îi ziceam Francezul deoarece taică-su,...

Merge Germania!

Mă sună Bubu la telefon. - Băi, merge Germania! Încă mai merge Germania! - Bubule, ce-ai pățit mă? Ce să...

Cipru. A doua zi

Distractie. Soare cat cuprinde, mult mai cald ca la noi. Palmieri si peisaje superbe. Basca gagici. Revin...

Close