Motive pentru a urma un curs formator

Cand cineva se gandeste la proiectul profesional, pe langa multe dorinte isi fac aparitia tot atat de multe indoieli! Ce job as face daca as avea timp? Ce si cat sunt dispus sa investesc pentru ca proiectul meu sa devina realitate? Aspiratiile noastre, pe care indraznim sa le spunem adesea cu voce tare, se lovesc de temeri mai mult sau mai putin rationale si contingente concrete care ne readuc la o realitate uneori plina de constrangeri. Putem fi apoi tentati sa ne dam iar jos aripile pe care le-am simtit desfacute in urma cu cateva clipe! Si totusi, cel mai dificil moment este cel care precede decizia! Insa, odata decizia luata, nu este indicat sa mai dam inapoi. Daca iti doresti o meserie care sa iti ofere timp, liberate si sa nu fie constransa anumitor reguli, te sfatuiesc sa alegi meseria de formator.

Aceasta se poate practica in urma absolvirii unui curs formator, disponibil la cursuriautorizate.eu. Acest curs de Formator este autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Participand la acest curs, vei invata cum sa gestionezi eficient situatiile dificile aparute in timpul cursului, vei putea sa vorbesti in public fara emotii si vei sti cum sa structurezi si sa prezinti tema abordata in timpul cursului. Programul cursurilor teoretice si a activitatii practice este flexibil si adaptabil in functie de nevoile cursantilor. Cursul se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa dobandeasca cunostinte in domeniul predarii, evaluarii activitatii de formare si sustinerii cu profesionalism a cursurilor, training-urilor sau workshop-urilor. In urma absolvirii examenului final, cursantii vor intra in posesia certificatelor de Absolvire pentru ocupatia de “Formator” si a suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului. Cursurile se desfasoara atat la sediul firmei din Bucuresti si ale partenerilor din toata tara cat si la sediile firmelor/institutiilor interesate de furnizarea acestui curs pentru personalul angajat. Participantii vor beneficia de coffee break, materiale didactice si consiliere pe intreaga perioada a cursului.

Iata si cateva motive pentru care este indicat sa faci un astfel de curs. Meseria de formator este ideala atunci cand inti spui ca:

1 – Vreau sa invat constant! Da, a fi formator inseamna, mai presus de orice, pasiune pentru invatare si a invata continuu. Invatarea este o parte integranta a meseriei! Ceea ce investesti in timp in aceasta cautare permanenta, se va vedea in valorizarea profilului tau … si in placerea de a descoperi!

2 – Vreau sa transmit! Dupa o prima parte a unei cariere bogate si interesante, vrei sa-ti comunici experienta si abilitatile tale. Aceasta intentie generoasa iti va da un zambet de fiecare data cand intri in sala unde vei preda. Cand stapanesti bine un domeniu, ai o motivatie serioasa si incredere in fortele tale. Ai ocazia de a impartasi cu altii cunostintele tale si satisfactia de a vedea ca invataturile tale dau roade.

3 – Vreau sa fiu propriul meu sef! Si de ce nu? Nu se spune ca noile forme de angajare tind sa fie mai independente? A fi formator inseamna a fi atat un fel de profesor, cat si a avea o postura antreprenoriala, a fi o forta in negociere, a sti sa-ti dezvolti clientela, sa intelegi nevoile cuiva si sa le raspunzi. Apoi, poti sa lucrezi ca freelancer, sa creezi o afacere sau sa fii angajat. Ceea ce este cert, este ca dupa 2 ani de la certificare, 78% dintre formatori exceleaza, intr-un fel sau altul, in formare.

4 – Vreau un titlu plin de valoare! A fi formator (sau trainer) constituie deja un titlu care adauga valoare pregatirii tale. Se vor deschide usi, oamenii te vor privi cu respect si vor sti ca esti o persoana plina de calitati, de la care au ce invata. Intr-un sector al educatiei adultilor care tinde sa devina mai profesionist si bazat pe criterii de calitate din ce in ce mai structurante, certificarea de formator garanteaza astazi profesionalism, calitate si durabilitate.

5 – Vreau sa-mi dezvolt practica ca si formator. Stii mai bine decat oricine ca este o profesie de viitor si ca poti deveni un adevarat profesionist! Pe parcurs vei capata experienta si vei dori sa mergi mai departe, mai repede. Este posibil, prin formare constanta si cursuri de specialitate, sa ajungi la performante inimaginabile si la salarii care au cate trei zeroui…in euro!

6 – Vreau sa fac o munca utila. Bine ai venit pe cursuriautorizate.eu. Cu ajutorul cursului de formator vei putea fi util celor din jur. Vei fi animat de un ideal, valorile tale vor fi “hranite” in aceasta profesie care permite adultilor sa progreseze, personal sau profesional!

7 – As dori sa fac o meserie in care sa fie in concordanta cu mine insumi. Postura unui antrenor cere tocmai aceasta onestitate fata de sine, pentru a putea fi corect in toate situatiile umane intalnite, indiferent daca sunt individuale – intrebari sau conversatii cu un cursant – sau legate de de grup. Intrucat te cunosti bine si exersezi in respectarea eticii profesionale, o buna parte din valoarea adaugata se afla in personalitatea ta!

8 – Mi-a placut intotdeauna pedagogia. Iti place sa gasesti cea mai buna modalitate de a permite celorlalti sa-si construiasca sensul in fata cunoasterii? Atunci trebuie sa te gandesti cu atentie la publicul tinta. Daca doresti sa lucrezi cu adultii, bine ai venit! Fiind formator, vei putea sa combini rigoarea si creativitatea, invatarea fata in fata si la distanta, sa proiectezi si sa derulezi module de instruire eficiente cu metode de predare si diverse instrumente.

9 – Vreau sa castig mai mult. Din nou, doar cerul este limita! Totul depinde de domeniul de activitate in care intentionezi sa profesezi, de proiectul tau si de ceea ce inseamna „a trai bine”. Fa o cercetare de piata pentru a verifica daca ambitiile tale sunt realiste!

Deci, te-ai recunoscut? Daca cel putin 3 dintre propunerile anterioare ti se potrivesc, cursul de formator este pentru tine!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.