Năzbâtii, amintiri…

Cu băieții din blocul meu mă aveam bine când eram copii. Apoi, după ce s-au mai mărit, majoritatea ajunseseră genul acela de băieți de cartier, iar eu nu. În plus, toți erau steliști! Când ieșeam afară, făceau o grămadă de prostii și pe mine mă amuzau. Îmi plăcea mai ales faptul că le puteam da idei și o încasau ei.

Se mai supărau ei pe mine, dar le trecea, ce puteau sa facă. Vara mergeam la furat de cireșe, din grădinile blocurilor. Nu erau cireșii nimănui, dar bătrânii tot urlau ca sunt ai lor, că ei i-au plantat acum 50 de ani și alte povești. Mâncam cireșe, vișine, corcodușe pe săturate. Toamna gutui și nuci. Iarna, se încingea o bătaie cu bulgări în spatele blocului de nu vă puteți da seama. chiar și mari, veneau băeții de la blocurile vecine să se caftească cu noi. Plecau cu cozile între picioare și cu haine fleașcă.

Ne mai întâlneam la câte unul să jucăm câte ceva, pe vremea aceea era la modă Quake. Ne plăcea la toți. Era frumos că se putea juca în mai mulți, stăteam câte cinci la un calculator și fiecare își atepta rândul. Dura atât de mult încât de foarte puține ori am reușit să terminam un joc. Majoritatea trebuiau să plece și ultimii rămași ajungeau să se plictisească. După ce ai jucat cu mai mulți, parcă nu mai are farmec așa. Pe vremea aceea nu se inventaseră încă jocurile bune în rețea. Nu-i bai, internet ne-am pus abia după câțiva ani, când eram deja la liceu, mari.

De câteva ori când ne-am strâns la vreun vecin, mergeam să vedem site-uri deocheate. Era un adevărat circ, toată lumea urla și râdea. Cum ne strângeam la cei la care părinții erau plecați, doar vecinii se mai agitau, băteau în țeavă să tăcem, să facem liniște, dar cine îi asculta.

În bloc, cel care le avea cu filmele era Doru. Țin și acum minte când veneam la el, ne puneam cerc în jurul calculatorului, iar el ne zicea, exact ca un profesor:
Mă, doar aici găsiți cele mai bune filme! Nu prostii de 3 secunde cum găsiți voi pe DC++!

După câțiva ani, relațiile s-au răcit între noi. nu-i problemă, ne salutăm și acum, dar nu stăm la discuții prea mult. Fiecare e cu treburile lui, grăbit…
teens

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.