Ne grabim catre… nicaieri!

In secolul vitezei, inconjurati de tehnologie, s-ar crede ca vom lua viata mai usor, nu ne vom mai grabi ata, avand in vedere ca avem fel de fel de tehnologii care se presupune ca lucreaza PENTRU, nu IMPOTRIVA noastra.

Cu tot acest ajutor, omul se grabeste din ce in ce mai mult. Viteze mai mari pe sosele, ca doar daca ajungem cu 3-5 minute mai tarziu undeva e prapad, ne taie cineva capul. Nu mai stim sa ne bucuram de natura, de viata. Ne grabim catre nicaieri si viata trece pe langa noi, fara sa ne dam seama.

Nu mai avem timp sa admiram sau sa mirosim o floare, nu mai avem timp sa iesim in parc, nu mai avem timp de absolut nimic. Suntem din ce in ce mai robotici si mai insensibili. In ritmul asta vom ajunge sa facem absolut toul on-line, ca nu avem timp sa mergem afara, ca sa ajungem in alta parte. Deja sunt servicii de cumparaturi on-line care iti aduc bunurile la usa. Doar trebuie sa deschizi, nu sa iesi afara.

Da, e bun un astfel de serviciu pentru o persoane cu dizabilitati, insa pentru un om normal nu. Nu inteleg de unde complacerea asta in… lene. Nu avem timp sa iesim la cumparaturi, “de ce sa ies sa ma ingramadesc cu toti tampitii pe sosele, in parcare, apoi in magazine? Nu mai bine dau eu 10 clickuri pe net si-mi vine acasa?“.

Nu avem nici timp, nici chef sa ma interactionam cu alta persoana umana. Oriunde am suna, suntem intampinati de un “robotel” care ne pune sa apasam pe diferite taste. Cateodata, este extrem de greu sa ajungem sa luam legatura cu un operator uman. Si cand, in sfarsit, dam de el, ne “revarsam” toti nervii asupra acestuia. De parca e bietul om de vina pentru toate frustrarile noastre capatate in timp.

Si daca nu veti timp nici sa admirati vremea de iarna de afara, hai sa vedem cum arata… primavara. Asa cum, speram, ca va fi si la noi, cat mai devreme, nu prin mai…

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.