NICIODATA UN HOT NU VA AJUNGE OM CINSTIT!…

Din cate probabil va amintiti ca in sedinta de duminica, a Consiliului National al PSD-ului, dl. Liviu Dragnea a cerut Guvernului, ca solutie salvatoare (de la ce si pentru ce, nu cred ca mai este cazul sa va spun, c-o stiti!) sa nu ezite, în privinta amnistiei si gratierii, iar a doua zi ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus ca Guvernul va schimba, cel mai probabil, Codul Penal si Codul de Procedura Penala printr-o singura ordonanta de urgenta.

 

O prima forma a acestui act normativ se afla deja în lucru, la Ministerul Justitiei. Guvernul ar urma sa adopte OUG pentru amnistie si gratiere pâna pe 15 ianuarie. Dealtfel, cred ca si pe asta o stiti, L. Dragnea, seful sefilor, a precizat sententios: Nu mai ezitati!..”

 

Afland despre tote aceste,, minunate hotarari”ale partidului de guvernamant, Presedintele Iohanis a subliniat ca „ O astfel de ordonanta deamnistie si gratiere ar fi o eroare foarte grava pentru România”. Si nu numai aceasta , intrucat un alt infocat al ,, dreptatii “, dar si- al ….grijii fata de oameni(!!)a mai propus( iar comisia juridica a Camerei Deputatilor a si votat) o lege prin care evazionistii fiscal sa nu mai faca puscarie! Bravos domnilor , asa grija mai zic si eu! Acestia, adica evazionistii, sa fie trimisi, de ce nu?, la odihna si apoi, la …reciclare. Pentru o eventuala alta,, teapa”si mai mare! Vi se pare oare normal ?! Amnistia si gratierea, de care direct interesatul domn’, Dragnea, este preocupat si direct interesat, ce înseamna altceva decât discreditarea întregului aparat de justitie care a lucrat la depistarea, prinderea, anchetarea, judecarea si condamnarea coruptilor, tâlharilor,violatorilor si criminalilor?!

 

Amnistiatii le pot râde în nas tuturor, în vreme ce se vor îndrepta voiosi, cum va spuneam, spre sigure si garantate (legiferate) recidive. Iar unii dintre noi, privitorii de pe margine, spun mereu si- n orice ocazie, ca garantul democratiei este votul. Nu, nu este întru- totul adevarat. Votul e conditianecesara, nu si suficienta.

. Pentru ca in conditiile in care Justitia din Romania va înceta sa mai fie independenta, degeaba ne ducem la urne ca sa votam. In fond, pentru ce si pentru cine?! Pentru cei ce fura din munca si agoniseala noastra, pentru corupti si mincinosi?! Amintiti- va ca atunci când am votat maxim 300 de parlamentari, am fost dispretuiti, în schimb ne- au…invitat la alt referendum în care sa votam o întrebare inutila. Ba chiar superflua si ilogica!

 

Sincer va spun ca sunt total uimit si dezgustat de tacerea si indiferenta multor conationali! O sa vedeti ca cei de la putere o sa dea Ordonanta de Urgenta iar tarisoara noastra se va umple , din nou, de talhari, de hoti si criminali. Constient de aceasta curioasa situatie, dl. Romeo Ionescu, scrie in articolul sau postat pe platforma ,, Republica”:,, De ani buni majoritatea populatiei refuza sa- i voteze si pe unii si pe altii. Ieri Hunor(n.n. -seful UDMR-ului) spunea: daca rasturnam acest guvern, care este programul unui ipotetic alt guvern ? Nimic ?! Si ca sa fie circul complet, câteva posturi T V sunt platite unele sa aprecieze guvernarea, celelalte sa critice zilnic, numai de amorul de a critica. P S D – ului îi foloseste aceasta contestare pentru ca votantii lor vad câti vor sa- i rastoarne, este victimizat,   în timp ce opozanii nu au un lider.

Daca PSD scade în sondaje, nimeni din parlament nu creste semnificativ. S- a iesit si în strada, tot degeaba. Si atunci ce ramâne de facut ? Nu vedem (n.n. deocamdata)acel lider care sa nespuna. Posturilor TV cat si presei, in general, le foloseste scandalul zilnic, noua insa nu! Dimpotriva.” La randul sau, Gabriel Grigore, adauga pe aceeasi platforma: ,, Mi se pare trist ca noi ca popor dupa 29 de ani  de la Revolutie nu avem o atitudine ferma împotriva hotilor. Daca vrem sa evoluam, trebuie sa avem justitie inependenta, presa independenta si respectarea libertatii de exprimare. Democratie fara justitie independenta nu se poate. Cred insa ca într- o societate calitatea votului este mai importanta decât votul în sine, adica tine ca fiecare dintre noi sa votam responsabil, daca votezi corupti si infractori asta vei capata, coruptie si abuzuri. In tarile civilizate statul poate ca nu se fura cat se fura la noi.
Dar acolo exista spitale moderne si legea prevenitiei . De asemenea, exista autostrazi si drumuri asfaltate.Sunt convis ca nu este totul perfect, dar… si Romania a avut timp sa se dezvolte . Daca la comanda tarii vin ,rand pe rand, persoane care sunt doar interesate sa – si umple buzunarul si sa stranga pentru ei totul, atunci niciodata nu vom inainta. Iar in Romania noastra, hotia este si va fi la loc de cinste..”

 

.Nemultumirea romanilor vis a vis de ,, minunile”P S D- ului, creste, se amplifica, pe zi ce trece. Multi se intreaba: de ce nu se realizeaza un sondaj public sau chiar un binevenit referendum prin care sa se afle precis si deschis care este parerea poprului roman fata de hotararile luate de catre cei aflati la carma tarii?! Asa se procedeaza intr- un adevarat stat de drept. Pana si dl Iliescu a declarat presei straine ca ceea ce se intampla in acest partid, nu- i benefic nimanui. Poate doar celor care- l conduc pe un asemenea drum, plin de gunoaie, minciuni, coruptie si …vorbe goale ! Ca acum, de ceva vreme, dl I. Iliescu, nu mai recunoaste cele spuse, dovedeste odata- n plus ,, corectitudinea” si ,, onestitatea” multora dintre cei( inca )ramasi in gruparea politica pe care candva chiar si dumnealui a condus- o! Aspect pe care ziarul,, Le Figaro”, il da in vileag!.

 

. Concluzia finala a celor inserate mai sus,o aflati chiar in genericul articolului!…

 

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.