NU ALTA INTREBARE, CI ALT PREMIER!

Iata ca ieri Presedintele Iohanis se pare ca a cam omis faptul ca prin Octombrie 2017 ii ameninta pe PSD-sti ca e mai mult decat posibil sa nu le mai desemneze un al treilea premier, daca-l vor da jos pe Mihai Tudose. Premierul Tudose a cazut, dar Dl Iohanis a desemnat-o, in ciuda tuturor asteptarilor, pe… Viorica Dancila in functia de sef al Executivului!

O premiera absoluta pentru Romania, insa, cum spuneam, si o cvazi dezamagire pentru majoritatea concetatenilor nostri! Seful statului a dat astfel majoritatii parlamentare, mai putine emotii decat ar fi crezut alesii Opozitiei! Chiar daca Dumnealui a facut precizarea ca prin aceasta “a mai dat o sansa PSDului”!

Care a fost reactia d-lui Dragnea? El a “apreciat” gestul Presedintelui, i-a multumit dar a si spus ca “Presedintele a ales stabilitatea in ciuda presimtirilor partidelor din Opozitie si a altora”. Parerea mea si cred ca nu numai, este ca PNL si USR-ul au mimat doar opozitia la PSD! In schimb, Dl. Traian Basescu a ramas acelasi “presedinte-jucator” facand doua propuneri, pentru ca viitorul sef al Guvernului sa nu mai fie de la PSD.

Propuneri neluate-n seama! In ceea ce priveste UDMR-ul, dl. Kelemen Hunor a fost ceva mai transant, afirmand ca din punct de vedere al partidului sau, responsabilitatea guvernarii este a celor care au castigat alegerile din 2016. Cam asa si e, nu?!

In ce priveste opiniile cetatenilor de rand,simpatizanti sau nu ai diferielor grupari si partide politice cat si ai Sefului statului,pot spune doar ca sustinatorii lui Dl Klaus Iohanis,din mediul online,pur si simplu l-au pus la zid pe Presedinte,dupa ce acesta a acceptat nonsalant propunerea PSD-ului pentru functia de premier.Internautii nu numai ca l-au criticat ,dar au si inceput sa-si retraga masiv like-urile de apreciere la adresa Dlui Iohanis,spunandu-i ca nu-l vor mai sustine niciodata!Celelalte aprecieri sau critici generate de acest eveniment(cu mare si firesc ecou, nu numai national ci si peste hotarele Romaniei) ,cat si la noul premier,pe care f usor le puteti afla din presa scrisa cat si de la radio-tv, le las la aprecierea dumneavoastra.Au aparut,nici nu se putea altfel!,si bancurile!Unul dintre ele asigura pe romani ca,,Daca se va merge in acest ritm al schimbarii Premierului,stati linistiti,nu va precipitati.O sa ne vina randul la toti!”O fi sau nu asa,vom vedea.Deocamdata-i Viorica Dancila!Iar noi, vorba din popor,facem haz,de necaz!…
Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.