Nu arunca șifonierul bunicii!

Dacă ai vreun șifonier vechi, nu care cumva să faci prostia să-l arunci, crezând că îți iei ceva bun și la modă de la suedezi. Se cauză mobila retro, vintage, sau cum vreți s-o numiți. am văzut vânzându-se un dulap de bucătărie, recondiționat la meserie, cu un preț enorm. Vreo 10.000 lei. Adică 100 de milioane. Lemn masiv, 3 uși, cu vitrină deasupra. Genul ăla pe care sigur îl avea bunica ta în casă, dacă-ți aduci aminte.

Mobila asta veche NU se aruncă. Tineretul nu gândește că acolo e lemn masiv, nicidecum PAL sau chiar carton presat, după cum se vând acum piesele de mobilier și scapă de mobila veche cu prima ocazie. Acum știu de ce nu s-a supărat tipul căruia i-am lăsat în casă o masă veche de lemn, rotundă. Nu aveam unde s-o pun și nici cu se s-o car. O masă veche, însă nu are niciun cui sau șurub în ea, e făcută doar din îmbinări. Are peste 40 de ani. Tipul a apelat la reconditionari mobila de lemn și și-a făcut o masă de-o are de lăsat la nepoți!

Așadar, acum știu ce voi face cu șifonierul părinților. Trebuie reparat doar, deoarece e descleiat, îi lipsesc vreo două șuruburi… Dau niște bani pentru recondiționare profesională, apoi îl vând cu minim 3.000 lei. Și tot ziceam eu că numai în America merg astea vintage… Uite că au pornit și la noi. Azi cu mobila, mâine poimâine cu mașinile. Cine are Lăstun, va fi șef de cartier!
s-l1000

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
IARNA IN ROMANIA!…

. Ninsorile abundente care au căzut în aproape toate zonele României au dus la nenumărate probleme atat in traficul rutier...

A fost cel mai bun dintre noi!

O veche zicală spune: "Despre morți numai de bine". Și dacă e să stăm să ne gândim la asta, una...

Industria din România. Mai există?

Din păcate, după 1990, s-au închis toate fabricile, toate uzinele, doar pentru a se vinde pământul dedesubtul acestora pe bani...

Close