Nu contează funcționalitea, plătești firma!

Sunt pasionat de ceasuri și-am spus asta în nenumărate rânduri. Însă, ceva ce nu voi pricepe niciodată e dorința omului de-a avea ceva nasol, doar pentru că e ediție limitată. Și-ar fi dispus să dea niște bani buni pentru asta.
Și nu vorbesc aici de un ceas de 10.000 de euro pe care să-l faci la comandă. Mi-am zis că dacă voi avea vreodată bani cu nemiluita, voi da 5.000 de euro pentru un ceas care să-mi fie făcut exact după cum vreau eu. La comandă. culoare, mărime, funcționalitate etc.
Văd acum articol despre noul ceas al lui James Bond, Omega Seamaster 300 Spectre, care s-a făcut în serie limitată, de 7007 bucăți, fiecare costând “doar” 7.400 euro. Măi nene, 7.000 de euro un ceas care e atât de simplu, nu merită nici să am bani cât jumătate din PIB-ul Americii.
Seamaster-Spectre-2

Nimic deosebit la ceasul ăsta. Doar faptul că are cifrele cu tritium? Păi orice ceas cu tritium costă 100 de dolari maxim. Hai, cu tehnologie bună, 300. Am două ceasuri care merg la secundă. Un Seiko cu mecanism 7T32, precum și-o chinezărie. Știți ce e aia “la secundă“? Adică în 2 ani nu au rămas în urmă sau au luat-o înainte cu nici măcar o secundă. Seiko a costat 70 de dolari, iar cel chinezesc… 5 dolari, reducere de la 20. Dacă știam că-i așa bun, luam vreo 3 bucăți.
gear neo

overfly

seiko

toate

Atunci, care e toată șmecheria? Ce e așa deosebit la ceasul ăsta? Vă spun eu ce. Firma în primul rând. Apoi, că ei au pus un ceas la mâna unui personaj renumit, James Bond. au fost cazuri cu multe mărci care au devenit celebre datorită faptului că au for promovate într-un film.
De Omega știu că a fost primul ceas care-a ajuns pe lună. Uite reclamă aici. “Ceasurile Omega au fost primele care-au ajuns pe Lună“. Așadar, ghici cât costă un Omega… Iar modelul Seamaster 300 este vechi de… 58 de ani.

Pot spune că dacă aș avea bani așa să n-am loc de ei în vilă, mi-aș comanda un ceas Romain Jerome, ediția Eyjafjallajökull. Doar așa pentru că iată cum arată! Și că are în compomența lui, cenușî din vulcanul ce-a paralizat traficul aerian european. Preț? 1500 euro.
eyjafjallajokull_watch

Desigur, există diferite modele de ceasuri care să-mi placă. Pe la vreo 14 ani văzusem o rclamă într-un ziar, la un ceas Sector Cronograph. Am tăiat poza aia din ziar și-am ținut-o în sertar vreo 10 ani. După vreo 5 ani am pus mâna pe un ceas leit. Numai că era Seiko (cel de care am zis), nu Sector. Absolut la fel, aceleași funcții, același design. De ce să dau 2.000-3.000 de euro pe el? Eu asta nu o voi înțelege. Nu poți spune că e firma aici, că Seiko nu-i… Qianjao (marcă generic chinezească).

Și ca să vă arăt cât costă un ceas cu tritium, luați de aici. Baftă, că e și Black Friday! Click pe poză. Da, nu e Omega, ci Jianjianhua… Însă pentru 200 de dolari îți faci unul pe care să scrie ce vrei tu. Chiar numele tău. Sau, celebrul “Jos Iliescu“.
tritium

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vrei sporturi extreme? Du-te la cinema 4DX!

Îmi place adrenalina, sporturile extreme (să le privesc). Cu toate acestea, mi-e frică de apă, de înălțime. Drept dovadă, nici...

Vrei să te sperii? Ascultă asta!

Dacă vrei să te sperii cu adevărat și să-ți tresalte inima mai ceva ca a unui ogar, ascultă melodia asta...

Benzile cu leduri sunt eficiente și costă puțin

De mult timp, ledul este cel mai eficient și mai convenabil mod de iluminare a spațiilor interioare și exterioare, iar...

Close