Nu face spoiler că nu mă mai uit la film!

spoilerHai să discutăm nițel despre spoiler.
În primul rând, cuvântul spoiler, referitor la filme, nu există în limba română. Spoilerul e ceva la caroseria mașinii și atât. Însă în engleză înseamnă ceva care strică. Un stricător, un element deteriorator. De la elementul destabilizator al tătucăi Ilici. Iar spoilerul ăsta raportat la filme și seriale, dezvăluie sfârșitul episodului sau povestește filmul.

De exemplu, eu mă uit la serialul Arrow. Și ca să fac și eu ceva spoiler, Moira moare în episodul 20 din seria 2.
Hai să vedem. Cei care urmăresc serialul și n-au văzut acest episod. Ce părere au? Sunt eu măgar și le-am stricat pofta de-a viziona episodul? Hai să fim serioși, eu când am aflat că moare aia, abia așteptam să văd episodul. Și-a trebuit să văd tot episodul ca să văd de ce moare aia. Că așa e simplu, cum moare. Îi împlântă Slade sabia-n plămâni. Moira crapă.
Hai să vedem din 3000 de inși care urmăresc serialul, câți nu vor urmări episodul, deoarece le-am spus sfârșitul. ABSOLUT NICIUNUL! Toți vor sta pe ghimpi să vadă acest episod. Așa cum a fost și cu Game of Thrones. S-a anunțat dinainte că moare regele cum naibii îl chema. Rezultatul? Episodul a bătut orice trafic în materie de seriale, filme etc. Rar s-a mai întâmplat ca o emisiune televizată să aibe asemenea succes. Doar la Dallas și la SuperBowl. În rest, niciun episod, din niciun serial n-a fost așa vizionat.

Așdar, în cazul de față, spoilerul a ajutat la creșterea ratingului. Și se știe că televiziunile mor după rating așa cum mor bloggerii după trafic. Deci de ce să înjurăm spoilerii? Că ne anunță că moare vreun cretin (sau vreun băiat bun) dintr-un serial?
Pe mine mă face să vreau să văd cât mai repede episodul cu pricina, sincer.

Înțeleg să-l blamăm pe ăla care povestește în 5-6 cuvinte tot episodul sau tot filmul. Ăla da, chiar că-mi strică tot cheful de-a vedea filmul cu pricina. Dar dacă-mi spune că într-un serial moare unul important, păi abia aștept să văd episodul.
Să vă mai dau un spoiler? În Sons of Anarchy, va muri Bobby în primele episoade. Na, acu mă înjurați sau îi înjurați p-ăia că până în octombrie nu începe sezonul 7?

moira

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Căldură mare!

Băi nene, de la căldura asta au început să mi se topească şi creierii. Faza e că n-am deloc inspiraţie....

Nu luați bani de la cămătari!

Doru a făcut prostia să se împrumute de la cămătari. Voia să-ți ia nuș ce BMW, găsise el o combinație...

Cum sa achizitionezi o placa skateboard

Daca iti plac sporturile care ofera andrenalina, atunci iti recomand sa incerci si skateboarding. Cu toate ca a fost promovat...

Close