Nu vizitez Romania, ca e aproape de noi…

Romanii si-au facut un obicei in a vizita cam toate tarile din jur. Numai ca, din pacate, nu se pot bucura de frumusetile propriei tari. Deoarece se merge pe mentalitatea “oricand pot vizita orice din tara, insa nu stiu cand mai am sansa sa vizitez tara X sau Y“.

Si asa, multi dintre noi nu stiu de multe locuri frumoase din Romania, unele foarte aproape de ei si la fel de accesibile buzunarului. Va vine sa credeti ca exista romani care au vizitat Cehia, Croatia, Tenerife, dar nu stiu cum arata Castelul Peles sau Bran?

Sau ca exista copii care nu au vazut in viata lor pe viu un cocos, o gaina sau o vaca, in timp ce inoata alaturi de delfini in destinatii exotice, dusi de parintii care-si strang un an sau doi ban peste ban ca sa se distreze? Asta-n timp ce un drum la tara costa fix 30 lei, un bilet de tren.

Ei bine, eu am intalnit multi oameni asa. Care nu stiu de frumusetile patriei, dar se lauda ca au fost la Roma, la Paris sau cine mi stie ce oras. Nu am fost mai niciodata invidios pe faptul ca unii au ajuns in alte orase sau alte tari. Am zis mai niciodata, deoarece cand cineva a pus poze cu el din Hawaii, mai mai ca-mi venea sa sparg monitorul de nervi sau să dau cu HDD-ul de pereți:
– Uite ma, ala a ajuns acolo, si eu nu. Eu care-mi doresc sa ma duc acolo de vreo 20 de ani.


Insa, daca stau sa ma gandesc, nu am facut nimic ca sa incerc sa ma duc acolo. Nu m-am uitat la cat costa biletele de avion, cat costa cazarea, daca ma pot pune cu cortul pe vreo plaja, nu m-am interesat de nimic. Asta deoarece am decis singur (repet, fara sa ma interesez) ca ma va costa foarte mult ca sa ajung acolo.

De fapt, cred ca asta e mentalitatea oricarui roman. Nu se duce in Romania ca e “aici si ieftin de ajuns” si cand are vreo sansa sa plece pe undeva, nu sta pe ganduri si pleaca, uneori chiar dupa ce-a facut niste imprumuturi.

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Gagici mișto din metal – Mizuho Lin

Gagici mișto sunt peste tot. Însă unele pe care le-am cam trecut cu vederea sunt cele din trupele de metal....

Pe cine urâm?

Noi românii suntem ai naibii de patrioți exact când nu trebuie. Urâm țiganii de nu se poate, însă bălim la...

CUM SE PROTEJAU OAMENII DE GRIPA,IN SECOLUL TRECUT!…

De-a lungul anilor, in lumea intreaga au fost numeroase si inspamantatoare molime,soldate cu moartea a miloane de oameni.Holera,ciuma,tifosul si gripa...

Close