Numărul cititorilor de benzi desenate din România a crescut de 15 ori în ultimii 3 ani

Potrivit reprezentanţilor HAC!BD, editura specializată în comic-books care deține în portofoliu atât titluri fantasy precum „Harap Alb Continuă”, cât și science-fiction – „TFB” (Tinerețe fără bătrânețe), industria locală de benzi desenate a evoluat semnificativ în ultimii trei ani, atât din punct de vedere al numărului de publicații, cât și al audienței interesate.
Harap-Alb-continua

Dacă în 2010 nu exista nicio revistă recurentă de benzi desenate în limba română, iar numărul cititorilor de publicații străine de acest tip ajungea în 2012 la circa 1.000 persoane, în momentul actual, pe piața locală există 7 astfel de publicații, audiența este de 15 ori mai mare, iar inițiativele noi sunt din ce în ce mai numeroase,

a declarat Mihai Ionașcu, unul dintre fondatorii HAC!BD.

Astfel, deși este o industrie tânără, comparativ cu istoricul altor țări, piaţa de benzi desenate din România se adresează unui public larg, format, în principal, din tineri cu vârste cuprinse între 18 – 30 ani, 85% dintre aceștia provenind din mediul urban. De asemenea, potrivit datelor companiei, cei mai mulți cititori de benzi desenate – 75% – sunt bărbați, caracterizați ca fiind pasionați de cultura pop, activi în mediul online și receptivi la inovațiile în tehnologie.

Datele HAC!BD mai arată că, circa 30% dintre cititorii de benzi desenate preferă să achiziționeze revista direct din mediul online, în timp ce 15% sunt abonați ai revistelor. Restul cumpărătorilor apelează la punctele de vânzare clasice – chioșcuri, librării, benzinării, dar și la evenimentele punctuale în cadrul cărora se poate găsi revista.

Continuarea, AICI.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.