Nume tâmpite

Hai să vedem o listă de nume tâmpite pentru copii. Și nu vom opri la cei cu numele Lucitoarea, Miliția, Vandam sau Bruzli.
Nu, ne vom lua nițel și de numele “cuminți“.

Îmi cer scuze dinainte celor ce au neșansa să le iau numele nițel în balon.

mirunicaMiruna – Fată, serios? Ce nume e ăla Miruna? Mi se pare nume de pisică. Și e nasol pe la 70 de ani să te pisicești când te strigă copiii:

– Tanti Miruna! Gigel poate ieși la joacă?

Miruna va fi tot timpul o visătoare, părinții acestui copil chinuit vor face eforturi financiare să-i ofere fetei educația pe care și-o dorește. Va fi foarte capricioasă, va avea pânze de desen, mii de pensule și culori scumpe. Însă n-o va prinde niciodată desenul. Căci nu va avea talent. Părinții îi vor cumpăra un pian. La mâna a doua, dar funcțional. Fata nu va deveni o pianistă internațională, dar în schimb o va ști tot blocul că o apucă noaptea “cântatul”

nerdGigel – Ăsta va fi veșnic luat în balon. Se vor face glume pe seama lui. Copiii îl vor râde la colț de stradă. La fel ca și Miruna, după o vârstă se termină puștismele astea ieftine. Gigel nu-și va depăși niciodată condiția de copil stigmatizat. Va fi un copil mediocru la învățătură, iar cea mai mare realizare a sa va fi când va cumpăra 10 produse de la Cora, iar vânzătoarea, obosită și neatentă îi va scana doar 9. De bucurie, Gigel va asculta acasă manele la maxim, bând bere ieftină și mâncând mici contrafăcuți. Pe tema asta va avea veșnic certuri cu vecinii.

Aici vor intra și numele de genul Ionel, Pisicel, Coțănel etc.

Irinel – După ce că ai tăi clar au vrut să iasă fată și-ai venit tu pe lume, au zis să-și bată joc de tine la modul cel mai nesimțit. Îți dă nume de gagică. Ba mai plusează și-l diminutează. Deci Irina – Irin – Irinel. Na, dă-te… Groaznic mă. Te compătimesc, sincer. Tu n-ai nicio vină. Decât dacă ai miliarde și 1,60. Dacă ai atâția bani, schimbă-ți dracu numele ăla. Că nu-i scump!
În general Irinel ori va fi un om realizat, ori ciuca bătăilor. Să vedem cele două cazuri:

1) Se va realiza trăgând din greu. La școală va fi bătăuș. Fetele îl vor plăcea, deoarece el e ăla, care-n ciuda numelui predestinat pierzaniei, l-a bătut pe Dragoș Ciumegăresovici, bătăușul școlii. Și umblă vorba că Dragoș îl caută cu frate-su, fost pârnăiaș, ca să-i facă un buzunar nou. Apoi din mici furturi va strânge ceva bănuți. Se va duce în alte țări unde va trage cu cârca, ajungând de la căpșunar barman la un club deținut de mafioți. Apoi mâna dreaptă a unui mahăr. Și dacă nu dă ortu’ popii, se întoarce acasă după câțiva ani, conducând o mașină de lux, fiind plin de lanțuri de aur. Își va cumpăra un loc într-un partid și va începe să câștige mai mult. Poate ajunge chiar deputat. Deci să nu ne mai mirăm de Triță Făniță!

2) Va fi ciuca bătăilor. Va fi un elev mediocru către prost. Se va simți atras de arte, dar nu va face performață. E ca și cum s-ar uita Chaplin la o rachetă spațială. E mișto, însă niciodată nu va zbura cu una. Așa va fi cu Irinel și artele. Fără prieteni, marginalizat de societate, se va sinucide, aruncându-se în fața tramvaiului 14 într-o zi ploioasă de toamnă…

Pentru prima serie, avem aceste nume. Aviz părinților. Mare grijă ce nume dați copiilor. Viitorul lor poate depinde extrem de mult de acest detaliu, poate insignifiant pentru unii.

Comments

comments

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.