O ardem numa pe social media

socialDe la o vreme observ că tot prostul de și-a făcut blog o arde numa pe social media. Nu contează că-i pe blogspot, pe wordpress sau pe domeniu propriu. Oricine e mare expert internațional în social media.
Toți respiră social media. Mănâncă muștar pe pâine cu două felii de social media pe deasupra.

Nu asta mă deranjează, Doamne ferește. Mă deranjează când toți spun acelați rahat. Umplu paginile de articole mari (peste 500 de cuvinte să se bucure gogu dpdv SEO), în care, de fapt, nu spun nimic. Absolut nimic. N-am văzut la unul să expună pas cu pas cum să faci ceva. Nu, doar că el e mare expert social media și se mândrește cu asta.
Articole cu întrebări d-alea capcană:
De ce ai pagerank așa mic? Pentru că ai greșit undeva. Pe partea de social media cum te comporți?

Cunoașteți genul.

Mi s-a urât de zeii ăștia ai internetului și-ai comunicării mai ceva ca autoritățile care au fost brusc surprinse de zăpadă, și bagă la înaintarea vechea placă cu “n-am știut, de unde să știm noi planurile Mamei Naturi?“. Cel mai nasol e că, adevărații Greuceni ai social media se uită la ei cu ochi rotunzi și-ntreabă retoric:
– Ce-i mă cu ăștia?!

Așa că, hai să explic eu (cel puțin din câte am înțeles) care e treaba cu social media.
1) Facebook. Acum toți stați pe Facebook. Poze cu pisicuțe, cu iarnă, gânduri proprii sau citate celebre din Cioran, Kant sau alți gânditori. O ardem inteligent, cu toate că nu știm să scrim corekt.
2) Twitter. Exact ce facem pe feisbuc, facem și pe păsărica asta. Gânduri scurte. Unii doar din asta trăiesc. Dau mesaje. Nu contează cui sau de ce. Am fost martor la o discuție amuzantă.
Îi bâzâia unui flăcău telefonul întruna, la un blogmeeting.
– Cine e mă, nevasta?
– Nu, Jigodie Dihoveanu
– Cine e ăla?
– Un twitterist
– N-am auzit de el…
– N-ai pierdut nimic.

Deci meseria ăluia e să dea mesaje. De la “m-am bășit” la afară ninge! (băi, ce descoperire epocală!)” sau “vă pup, mă culc“. WHO GIVES A FUCK?!

De fapt, românul nu are nevoie de nicio meserie. Cum de vechea zicală spune că sa-a născut poet, acum e specialist social media.

3) Pinterest. Aici, ca și pe Instagram, ne dăm fotografi. Facem o poză la o clădire și hopa sus pe net cu ea. Dpdv social media suntem niște ciumegi. Păi dracu’ se mai gândea să facă mă poză la clădirea aia? Cu filtru sepia? Ești nebun mă. Geniu nebun! Să te pun în ramă!

social godMai sunte destule programe d-astea (site-uri, aplicații) prin care poți lua legătura cu unul sau mai multe persoane. Tot amalgamul ăsta de mesaje, like-uri, tweeturi, poze urcate pe net, share-uri, haștaguri la #absolut #orice înseamnă SOCIAL MEDIA.
Ăla care deja pune o poză și un citat inteligent, numai să-ți arate că tu ești prost, apoi 3-4 rânduri de haștaguri, e zeu. Toate piarizdele plâng pe lângă el, dorind să-l atingă.

Mi-e silă. Mai degrabă ascult Justin Bieber și Guță în acelați timp decât să mai văd vreun zeu d-ăsta. N-ar fi nicio problemă dacă ar fi. Însă dacă e să-l întrebi ceva, se uită la tine cu superioritate și-ți zice:
– Vezi bă! D-aia ești prost, că nu știi. D-aia eu sunt zeu social media și tu o plantă!

Cel mai rău e că unii mai vor să se și angajeze ca specialist. Și-și bagă în CV la experiență vreo 10 ani de PR, de media, de toti dracii. Că doar dacă ai stat 3 ani pe facebook și încă 7 pe messanger, ești expert în probleme de comunicre! Partea nasoală e că unii mai au bafta de-a se angaja pe postul ăla. Unele mai ales, alea cu țâțe mai mari (de obicei). De-și dau companiile cu pumnii în cap când văd ce poamă e madama…

Comments

comments

19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.