O BALTA DE PIERZANIE!…

 

Oamenii sunt unici, irepetabili, formidabili. Sunt la fel și diferiți în același timp. Fragili şi puternici. Greu de înţeles, dar uşor de iubit.Fiecare cu trecut, prezent şi viitor. Un univers de trăiri. Paradoxal ei nu se întâlnesc întâmplător. Iar povestea fiecăruia diferă în funcţie de chipurile care au făcut parte din viaţă şi mai ales de alegerile făcute.Pe toate le vedem,le simtim-mai mult sau mai putin.Unii au poveşti memorabile, demne de a deveni nemuritoare în coperţile unei cărţi. Alţii impresionează prin durerile şi deziluziile care i-au făcut mai moi sau mai abrazivi. Stâncă de piatră sau păşune plină de flori de câmp.Unii se ruşinează sau îi buşeşte râsul de alegerile făcute cândva, ori cu neputinţele omeneşti, asumate sau nu.Împărţim visele sub acelaşi cer şi păşim pe acelaşi pământ. Suflet drag, crezi că înțelegi tristețea din zâmbetul fiecaruia, furia din spatele cuvintelor oricui și fericirea din spatele lacrimilor omului? Crezi. Dar sa stii ca nu e aşa.Fiecare om are taina lui. Vorbim și visăm frumos. Ne ataşăm de oameni, de locuri, de lucruri şi de momente frumoase. Muncim cu dăruire(nu chiar toti!).

 

Ascundem dureri fizice şi sufleteşti, îndoieli, temeri, regrete, neîmpliniri… Redevenim empatici, prezenţi, atenţi. Plângem. Iertăm. Iubim. Păstrăm cu sfinţenie amintiri,mai cu seama din anii copilariei si tineretii ce ne fac sufletul să vibreze. Învăţăm să dăruim. Dar cel mai mult insistăm în eroare. Compromisuri.O simplă privire tăioasă poate ucide încrederea, o mângâiere cumpărată poate să doară mai tare decât o lovitură, simple cuvinte goale,des,ba chiar obsedant auzite astazi, pot răni mai mult decât un pumnal, iar indiferenţa poate fi oricând o eutanasiere lentă.
Zinic sau nu,dar cu pasiune,lipim şi dezlipim etichete pe oameni. Tragem pe unii sau pe alţii de mânecă încercând să schimbăm păreri(in mare parte,diferite,antagonice). Ne consumăm energia preocupându-ne mereu ba de una,ba de alta. De cea mai amărâtă bucățică de pâine ce ți se pare cea mai dulce,de reusita in afaceri,ori de promovari adminstrative,sociale si,mai ales,politice.De ce zic alţii despre noi.In timp,acumulăm frustrări, ne încărcăm sufletele cu griji inutile şi ne alimentăm imaginaţia cu tot felul de închipuiri. Ne îmbolnăvim pentru că ne stresăm prea mult şi uităm să fim fericiţi.Datu’ cu părerea despre orice, oricând, oriunde, încurajat de mass-media devine o a doua fire a omului. Prejudecăţi. Utopii. Suferinte.Rar sau uneori deloc nu prea vedem frumosul din jurul nostru, binele şi intenţiile bune, şansele care ni se acordă, oamenii care merg alături de noi, natura.Mare greseala!Astăzi greșesc eu și tu mă ierți.Mâine greșești tu și eu te iert. Poimâine greșim amândoi și alții ne iartă si iata asa,pe nesimtite, anii trec fara a ne emotiona de orice este frumos,de-o floare, o melodie, un zâmbet, vocea unui copil, tandreţea unui bătrân, amintirea cuiva drag…Cu ce ramanem?Doar cu o baltă de pierzanie..
(alta sursa:internet)

 

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Lumea e plină de cretini. Unii chiar președinți de state…

Donald Trump va fi investit pe 20 ianuarie 2017 în funcția de președinte al Statelor Unite. Încep să-i deplâng atât...

Hoinar prin lume – partea a doua

Vă spuneam mai demult despre locurile pe care aș vrea să le vizitez. Evident, nu sunt în România. Mai nimeni...

NE IMBATAM CU APA CHIOARA?

Din nefericire (obisnuinta sau traditie), cam da! Da pentru ca noua, romanilor (unora dintre noi), ne cam place atat circul gratuit...

Close