O excursie a solidaritatii umane

Am discutat cu multi montaniarzi si mi-au spus ca prietenii cei mai de incredere se dobandesc pe traseele montane. Acolo, cand simti ca te prabusesti sub greutate, iar cineva iti spune ca te asteapta sau ca iti duce cativa metri bagajele, pana iti revii inseamna ca este generos, de maxima incredere si empatic.

Prietenul adevarat iti rezerva un colt din pelerina lui, sa nu ingheti pe varful muntelui si te primeste in cortul lui, cand in al tau ploua. In cazul in care va rataciti sau ramaneti blocati undeva vei sti ca imparte marul si covrigul cu tine ca amandoi sa rezistati, pana veti fi salvati. Dar nu toti muntii permit manifestarea acestor dovezi frumoase de solidaritate umana. Pe Everest nu se discuta despre asa ceva, fiindca fiecare este pe cont propriu, insa intr-o excursie Musala iti poti face multi prieteni minunati si vei fi surprins de calitatea morala a ghizilor de la agentia care organizeaza iesirea, Oxigentor.ro.

Este adevarat ca doar 75 de metri ii lipsesc pana la 3 000, dar sa nu uitam ca este cel mai inalt din Balcani. Timp de 3 zile grupul se va suda, iar oamenii se vor coplesi unii pe altii cu dovezi de frumusete spirituale.

Incepusem sa vorbesc despre ghizi. Ei iubesc oamenii pe care ii conduc sa cucereasca lumea si se intereseaza permanent de starea lor. De aceea aceasta agentie de turism organizeaza intotdeauna programe de pregatire fizica si spirituala inainte de aventura cea mare. Un lucru laudabil care merita subliniat este acela ca nimeni nu s-a accidentat datorita ghizilor atenti.
Excursia debuteaza cu vizita la Sofia si plimbarile prin capitala vecinilor nostri, bulgari, timp de trei ore. Acum este timpul sa cumparati cadouri celor care va asteapta acasa. Va recomand seturile compuse din apa de trandafiri, sapun de trandafiri si crema de maini sau fasciantele lor tacamuri din argint.

Daca popositi la restaurant sa nu uitati ca au niste prajituri care miros a unt proaspat de tara si se topesc in gura, incat uiti de cura de slabire, de silueta de tot!
Ce ar mai fi de spus? Bulgarii stiu sa isi primeasca oaspetii. Nu pot sa uit seara daruita noua, romanilor, la restaurantul hotelului de lux unde am fost cazati si dansurile pe muzica bulgareasca. Barbatii lor galanti ne invitau atat de frumos la dans.

Dar cum am venit sa cucerim muntele, ne cazam la Somakov si exact cum va spuneam, ghidul grijuliu ne obliga sa participam la sedinta tehnica inainte de traseul propriu-zis.
Sezonul de schi nu se incheie in momentul excursiei, asa ca muntele va fi plin de oameni.

La intoarcerea de pe traseu, ne vor astepta bunatatile despre care va vorbeam. Ultima zi este rezervata cetatii medievale Veliko Tarnovo, loc in care se organizeaza un oaspat pentru noi.
Pentru toate aceste minunatii trebuie sa recunoasteti ca este mult prea putin 122 de euro si ca si in Romania sunt excursii care costa mult mai mult.
Vizitati Bulgaria ca este o tara frumoasa si iarna trebuie sa facem trasee montane sa dam jos grasimea acumulata de sarbatori!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Un ninja se poate curenta?

Noi, românii, avem prostul obicei de-a fura cablurile electrice. Că-s pline de cupru și e muncă ușoară. Te duci cu o...

Un plugin care merită luat în seamă

Am dat peste un plugin folositor. Se numește Quick Page/ Post Redirect și se poate descărca de aici. De ce...

DREPTATE…NEDREAPTA!

Deşi există deja o interpretare a acestei înfăţişări a dreptăţii, iată cum văd eu lucrurile, mai ales în ţara în...

Close