O materie de învățat ar fi buna-purtare!

Dacă i-ar mai păsa cuiva de educația din țara asta, s-ar introduce o nouă materie în programa școlară. Anume ora de bună-purtare. Desigur, “pe vremea mea” aveam educație civică, însă nu-mi mai aduc aminte de nimic din materia aia. În afară de faptul că am luat un 10, punând întrebarea “Biserica este instutuție particulară sau de stat?

Și-am să vă spun de ce ar trebuia ca materia asta să se facă de vreo 2 ori pe săptămână, ca istoria. Dacă istoria e atât de interesantă, să ne știm trecutul, când viitorul de a doua zi este incert, de ce dracului să nu ne educăm “ca la carte” odraslele?

Ca de exemplu, să-i învățăm că nu e frumos să arunci gunoiul pe jos. Că strada nu este un coș de gunoi și că locul ambalajelor și PET-urilor goale este la coș, nicidecum prin iarbă, în mijlocul străzii sau în closet. Da, acum vreo 3 ani când am intrat într-un bar, nu știu care a avut prezența de spirit să facă o gumă bună. A aruncat într-un closet o sticlă goală de suc, apoi a defecat pe ea.
– Hai să vedem cine-o ridică p-asta, hă, hă hăăă!

Ieri am pățit una care m-a speriat. Ieșisem cu mașina până la frizer, apoi voiam să-i fac o vizită unui prieten. Am reușit să mă tund, ăla m-a sunat să-mi zică să nu mai vin, că el a plecat la mare. L-am înjurat cu tradiționalul “să-ți plouă în cort” și m-am întors acasă. Lipsisem 40 de minute. În locul meu de parcare se lăfăia o altă mașină. Am văzut un alt loc gol peste drum și m-am repezit la el.

Trec la jumătate de metru de un Duster parcat pe stradă, ca să mă îndrept la locul de parcare, fac un metru și aud o lovitură enormă. Pun frânî imediat, mă gândeam că l-am lovit p-ăla cu Dusterul. Era cea mai apropiată mașină de mine. Numai că ăla n-avea niico urmă pe el, trecusem la juma’ de metru de el. M-am uitat sub mașină, nimic în neregulă. Mâ gândeam că s-o fi spart ceva la mașină, ridic repede capota, nimic.

Dau din umeri și parchez. Și când mă uit în spate, călcasem un PET de un litru de suc. Nu o văzusem când mă băgasem acolo, din cauză că mă uitam să trec departe de Dusterul ăla, care-mi bloca vizibilitatea la locul de parcare. PET-ul ăla îl aruncase acolo carev, că-i fusese greu mitocanului să-l arunce la cosul care era 3 metri mai în spate…

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Unul dintre cele mai interesante site-uri de jocuri

Foarte mulți copii accesează www.gokids.ro din dorința de a-și petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut și pot fi...

Să râdem și de Francisc Vasile!

Dacă tot am râs de alții, hai să râdem puțin și de Francisc Vasile, adică subsemnatul! 1) Mama s-a chinuit...

Ce trebuie sa stii despre noile lacuri de unghii Phenom

Este Phenom un gel pentru manichiura? Nu. De fapt, desi se comporta precum un gel si se indeparteaza ca o...

Close