O mini excursie reușită!

Nu îmi vine să cred cât am călătorit anul acesta, ba la munte, ba la vreo zi de naștere. De câteva ori chiar și la băile Felix. În funcție de anotimp… Oare se trage de la faptul că am mașină? Toamna aceasta am ajuns prin Sebeș. O zonă foarte frumoasă. Atât de mult mi-a plăcut încât nici nu îmi mai prea amintesc scopul meu acolo, dar țin minte fiecare obiectiv vizitat, lucru nu prea ușor, ținând cont de numărul mare de turnuri și biserici.

Am văzut turnul Cizmarilor, ridicat prin secolele XV – XVl, Turnul Semicircular, care am înțeles că a suferit modificări în decursul timpului, sunt curios cum a arătat la început. Turnul Octogonal și Turnul Studentului, cunoscut și ca Turnul Croitorilor.

Am vizitat si Casa Zapolya, nici nu am știut pronunța numele prima oară. Aceasta este în centrul orașului, aproape de hotelul la care m-am cazat si este destul de interesantă. Stilul său arhitectural este format din amestecuri, gotic, baroc si renascentist. Tot în centru am văzut și Casa Binder. Nu departe de acestea, am dat de Halele Breslelor.
Mai la nord am vizitat și Biserica Romano-catolica Sfântul Bartolomeu și Capela Sf. Iacob, dar în drum spre ele am dat de Biserica Evanghelica din Sebeș. Orașul nu este prea mare, dar în orice direcție ai merge, dai de ceva ce ar trebui vizitat. Oamenii sunt prietenoși, orașul este curățel și prețurile sunt destul de mici.
zapolya

Eu m-am cazat la hotel Turn, unde m-au impresiat prețurile, calitatea serviciilor cât și priveliștea. Vedeți mai multe poze aici. O camera nu costa mai mult de 130 de lei în timpul săptămânii, pentru o persoană, iar în acest preț este inclus și micul dejun. Personalul este foarte amabil și bine pregătit. Mâncarea este foarte bună și multă, ba chiar foarte multă. Nu am putut termina tot ceea ce am primit, prețul porților fiind destul de bun. Am stat câteva zile, apoi am fost nevoit să plec.
turn

M-am întors înapoi spre casă și mă gândeam, așa cum facem cu toții probabil, la ce am făcut aceste zile. Ajungeam la diverse concluzii legate de acele persoane pe care le-am vizitat, la ceea ce am văzut în oraș și chiar și despre hotel cu ale sale mese bogate, care mi s-au întipărit în minte. Nu a durat mult să ajung la concluzia că totul a fost perfect. Ba chiar am fost un pic surprins, nu mă așteptam să mă odihnesc atât de bine în acele camere de hotel. Eu sunt obișnuit cu patul meu, iar când sunt plecat nopțile, oriunde aș dormi, mă face să mă simt precum nu aș fi dormit deloc. Aceste zile au fost destul de bune, ieșirea fiind una dintre cele mai reușite de până acum.

Guest post: Cățelul Pământului

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum te ajuta kiturile tuning sa ridici performantele masinii tale

Se pare ca tuning-ul auto este tot mai prezent in ziua de azi in randul soferilor din Romania, iar acest...

Johhny Bravo a fost descoperit!

Îl țineți minte pe Johnny Bravo, cel care ne-a încântat copilăria cu tâmpniile lui? În caz că v-ați întrebat dacă...

6 IUNIE- ZIUA EROILOR!

„Pe eroi nu-i căutați în mormânt, ci în inima voastră.” (Nicolae Iorga) Din cate bine se stie,Ziua Eroilor se sărbătorește,...

Close