O neobisnuita intamplare…

Multa lume mi-a zis ca sunt cu capul in nori. E adevarat, nimic de spus. Insa cand e vorba de “pierdut in spatiu“, am avut si inca mai am multe de invatat de la adevaratul maestru, varul meu, Sebastian.

Intamplarea cu pricina s-a petrecut acum vreo 20 si ceva de ani in urma, pe cand eram doar niste copii. Ne trimisesera ai nostri sa facem cateva cumparaturi. Lapte, paine, rosii, niste branza si evident, sa ne luam si noi cate o inghetata. Zis si facut, mai intai ne-am luat mai intai inghetata, sa fim siguri ca  nu cheltuim toti banii pe astea importante. Desi, desigur, pentru un copil, inghetata e foarte importanta.

Si cum ne plimbam noi prin oras, ca doar nu aveam chef sa mergem la piata si apoi inapoi acasa, am trecut pe langa un magazin de traduceri online autorizate. Traduceau oamenii din toate limbile cunoscute, dar si necunoscute. De exemplu, puteam traduce din romana in suedeza si viceversa. De ce suedeza? Repet, eram niste copii (de parca acum nu ne-am gandi la acelasi lucru). Suedezele nene… Gagici misto, blonde, inalte si foarte iubitoare. Caci asa erau ele prezentate in toate filmele pe care le vedeam la TV.

Si cum stateam noi asa cu capetele in nori si picioarele pe pamant, discutand despre cat de misto sunt suedezele alea si cum vom face o vizita in Suedia cand “vom fi mari“, de noi se apropie o tipa. Pe cuvant, am ramas amandoi masca. Blonda, ochi albastri, pistruiata si plina de energie. Vorbea engleza. Cum noi abia invataseram engleza singuri de la Cartoon Network (pentru cunoscatori, se stie!). Da, era o suedeza!

Fata era in excursie in Romania si voia sa stie cum se ajunge la nush ce hotel. Avea vreo 25 de ani, mai mare ca noi cu vreo 10 ani, insa nu gasise pe nimeni prin apropire care sa stie romana. Ne-am aratat extrem de dornici sa o ajutam. O chema Astrid, era din Skara si venise la noi la prieteni, pentru o saptamana. Si voia sa afle unde se afla nu stiu ce hotel, deoarece avea o lista facuta de acasa cu atractiile orasului. Si na, fata mare, se descurca intr-un oras train. Doar ca romanii nu prea le aveau cu engleza in vremurile acelea.

Si atunci am aflat noi ca exista platforma pentru servicii de organizare de evenimente, deoarece ea  isi facuse propria firma care se ocupa cu asa ceva. La ea acasa, evident, nu in tara la noi. Si am plecat toti trei la drum, uitand sa mai luam cele trebuincioase pentru acasa. Ne-a aratat lista cu atractiile turistice si am ras amandoi:
– Vrei sa aflii adevaratele atractii? Atunci mergi pe mana noastra?
– Clar!
zise ea razand cu gura pana la urechi, incantata de propunere.
– Atunci sa purcedem la drum!

Ne-am plimbat prin tot orasul, apoi seara am condus-o la adresa unde era cazata la prietenii ei. A doua zi ne dadusem intalnire s-o luam la “9, 9 si ceva fix“, din fata blocului.

Acasa am avut parte de scandal, ca n-am luat nimic din ce trebuia sa luam, decat inghetata. Eu am scapat de palmele la fund, dar Sebastian si le-a luat doar era mai mare ca mine cu 3 ani si trebuia sa stie mai bine prioritatile. Ce sa inteleaga parintii ca noi tocmai intalnisem fata visurilor noastre, o suedeza blonda si “buna“?

Ne-am intalnit cu Astrid in fiecare zi si ne-am distrat pe rupte. atunci, pe la 14 ani m-am facut prastie din 2 paharele de lichior de banane. Si tot atunci am mers pentru prima data si-n discoteca. Pacat insa ca nu am pastrat legatura cu fata, i-am pierdut numarul de telefon… Dar au trecut niste ani zdraveni de atunci.

Eh, amintiri, amintiri…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum alegi facultatea pe care o vei urma?

Cel puțin jumătate dintre studenții din anul 1 abandonează studiile universitare după doar câteva luni, fiind nemulțumiți de alegerea făcută....

Razbunarea prostilor

O veche vorba zice ca "Razbunarea e arma prostului". In multe cazuri e adevarat, in alte cazuri, razbunarea poate fi...

La revedere, Spanac.eu!

Începând de azi, 20 aprilie 2015, Spanac.eu a luat o pauză. Îl vom revedea abia la toamnă, imediat cum va...

Close