OARE CUM, CAND SI UNDE VOM AJUNGE CANDVA?

Pun aceste firesti intrebari, aprioric convins ca cele scrise (ca si altele) pe aceasta pagina de blog sunt, pentru unii, doar vorbe goale. Nimic de luat in seama! Sau, optimist fiind, poate ca unii vor incerca totusi sa raspunda dar, practic, cu ce m-ar (ne-ar) putea ajuta?! Un raspuns indirect l-am primit ce-i drept si nu numai eu, ci intreaga natiune romana. L-am primit, nu prea demult, de la cel mai mare si mai tare (nu, nu din parcare!) ci din tara si mai ales din partidul pe care cu onoare si spirit de dominare-l conduce, de la dl. Liviu Dragnea! Amintiti-va de cele spuse in discursul domniei sale, de la tribuna “Marelui Congres” (al PSD), atunci cand a incercat, cu “argumente”, sa zugraveasca o Romanie fabuloasa, viitor nod energetic si de transport, cu trenuri de mare viteza (ba chiar aeriene si subterane!), cu autostrazi pe masura dar si cu sisteme de sanatate si educatie ce n-a vazut… Parisul! Dar, stati, nu va grabiti cu aplauze (din prea multa obisnuinta… retro!) pentru ca toate aceste “minuni” le vom vedea, zicea ‘mnalui, nu acum, sau la anu’, ci… hat, prin anii 2040! Pentru cine va mai apuca fabuloasa lume noua anuntata, cu mult entuziasm (si cu ropote de aplauze din sala) de presedintele partidului de la putere!

Da, zic si eu acum, sunt intr-adevar lucruri bune, chiar minunate, dar pentru… 1 Aprilie  cand, stiti dumneavostra, e ziua pacalelilor. Zau, mergeau de minune! Toti le credeau. Dar asa?!… Ramanem nu?, mereu pacaliti! Se poarta si-i la moda! Revenind insa la realitate, la timpul prezent, intreb din nou:  ce facem totusi pana-n 2040!? 

In afara de congrese, desigur. Pana la acea vreme noi, romanii trebuie sa ne impacam sau sa ne luptam (la figurat) cu “splendidele” rezultate pe care actuala guvernare le produce zi de zi, fara insa a mai tine seama de “biblia” programului de guvernare PSD. Incompetenta si infatuarea nu pot sa produca altceva, decat ceea ce se vede! Ce se vede?! In afara unor grabnice masuri de modificare a legilor justitiei si de o nefireasca grija fata de infractori, hai s-o recunoasem, nu se vede mai nimic! Dar, nu. Parca ceva, ceva se mai si vede, dar nu-ti vine a crede!

Se zice si se vede ca puscariasii vor primii… despagubiri! Da, ati citit bine! Pentru ca acolo, la… odihna (parnaie), nu prea au beneficiat de conditii civilizate la absolvirea… cursurilor, odata cu… felicitarile, vor primi si o “mititica” suma de bani, in valuta! Asa ca, fratilor, afacerea (cu A…MARE!) e mai mult decat rentabila. In fond, de ce trebuie sa muncesti cinstit, sa fii om la locul tau si sa-ti vezi de treaba!? E mult mai avantajos sa dai o lovitura, eventual furi, talharesti sau omori si, dupa o binemeritata odihna de 2-3 sau cel mult 5 anisori, om te-ai facut! Cu banii ce-i primesti, daca repeti isprava, poti sa-ti cumperi chiar si o casa!

Deci, iata ca totusi se vede ceva! Ca nu prea se vad autostrazile (nici macar 1 km), ca Metroul din Drumul Taberei (prevazut in amplul Program, a fi terminat prin 2015!) nu va circula nici in 2018, iar cel catre Otopeni este deja un obiectiv ratat, ca din cele 8 spitale regionale, inscrise cu majuscule tot in mult trambitatul si mediatizatul Program de guvernare au mai ramas, ca-n cantecul cu 10 negrii mititei (!), doar 3 – din care, dupa cate aflam (nu din cantec, ci din realtate) deocamdata nu se va mai face niciunul, iar sirul enumerarilor (“realizarilor”) ar mai putea continua lejer si amplu. Asadar, lesne se poate spune acum ca, pana la… fericirea din 2040, pe care dl. Dragnea a prezentat-o mult prea de timpuriu neavad rabdare sa vina macar 1 Aprilie, astazi, in 2018, ne sufocam in prostie, vorbe goale si-n minciuni! Toate acestea, omise la Congresul PSD-ului! In ce priveste promisiunile, acum, de 1 Aprilie, de ziua pacalelilor, merg de minune!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.