Obligația de-a filma în trafic

dash-camEu unul aș da o lege în țara asta. O lege care să se respecte, iar ăia de n-or respecta-o să primească amenzi uriașe.
Ba chiar puncte scăzute sau permisul suspendat.
Căci e o lege despre siguranța rutieră.

Răzvan zicea zilele trecute că s-a bucurat când au dat filmări de pe trafictube la nuș ce emisiune de știri.

Și atunci mi-a picat fisa. N-AR FI BINE SĂ FIM OBLIGAȚI SĂ AVEM CAMERĂ VIDEO CÂT SUNTEM ÎN TRAFIC?
Așa cum e-n Rusia. Numai că la ruși nu e obligație, e doar o cerință de-a firmelor de asigurări.

Eu unul aș pune asta în România. Și făcută cu cap. Că tot dai taxă de drum, taxă de draci, RCA, CASCO și alte bazaconii (vorba vine), aș băga camerele astea video să fie musai.

Că avem numai cretini în trafic. De la băiețași de bani gata care calcă accelerația mai abitir ca George Kollias când dă-n tobe.
Apoi avem femeile. Mai bine zis casnicele. Care merg o dată pe săptămâna cu mașina. De obicei au ceva de genul unui Matiz, sau un Spark. Habar n-au ele de semafoare, de reguli de circulație, de linie dublu continuă…
Apoi avem taximetriștii. Pe ăștia i-aș obliga să aibă două camere de luat vederi. Una frontală și una prinsă de lunetă.

S-ar putea cumpăra repede la AD Garage din Pitești, de exemplu.

Cineva îmi spunea că sunt o prostie. E prostie să treci pe verde și să dea peste tine un pui de senator. Șă te lase în scaunul cu rotile pe viață și să fii și obligat să-i plătești reparația CLK-ului. Da, aia e prostie.
Dar cum asemenea rahaturi se întâmplă frecvent la noi în țară, d-aia zic de camerele de luat vederi obligatorii.

Așa că data viitoare când traversăm pe verde și vine un ciumete și dă peste noi, să înfunde dracului pușcăria. Nu să scape din lipsă de probe. Că a găsit imediat 5 martori cărora le-a dat câte 500 de lei să zică:
– Era roșu la pieton dom’ne. Domnul cu limuzina (sărut mâna, conașule!) a circulat regulamentar, ba a și frânat și-a tras de volan, însă pietonul a sărit în fața mașinii lui.

Sunt destule cazuri. Să vă aduc aminte cazul studentei lovită mortal de alaiul de mașini al lui Tăriceanu? Când ea traversa pe verde? Adică regulamentar? Că niciun rahat de milițian nu a oprit-o să treacă strada?

De aia zic, o cameră le luat vederi costa 300-400 lei. nu-ți trebuie nene ultima generație. Un filmat HD îți e de ajuns pentru a vedea cine și de ce a fost de vină cu ceva.

Nu zic de faptul că ar putea salva vieți. Nu, însă măgarii din trafic pot primi amenzi ale dracului de mari. Și după 2-3 amenzi de alea, poate se vor gândi mai bine că roșu înseamnă STAI, iar că linia dublu continuă nu se încalecă niciodată.

proasta

Comments

comments

23 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.