Off, căldurile astea…

Nu apuci să ieşi bine din casă că te izbeşte căldurica. Şi auzi pe moşii din faţa blocului “off, căldurile astea…

Da mă ţi-e cald. Şi de ce stai afară pe bancă? Că stai în soare. A, ai şapcă pe cap? E deschisă la culoare, da, văd. Că de atâţia ani albastrul ăla e acum un bleu deschis. Păi cine vă pune mă tată?

– Lasă că vine ea şi umbra, mai sunt 2 ore.
– Şi de ce nu ieşi afară peste alea 2 ore, când e umbră pe bancă?
– Păi o să fie banca fierbinte şi nu pot sta pe ea…

Pauză mare nene. Aşa blocat n-am rămas decât la orele de fizică sau de biologie, când mă întreba de nuş ce forţă de cataralione de newtoni şi nuş ce încrengături şi cromozomi ai musculiţei de oţet beţive. Aşa am rămas şi la ăsta. Îmi venea să-l întreb dacă a fost profesor de logică. M-a făcut.

Însă ce n-a făcut el e faptul că n-a dat cu apă pe el. Apă şi săpun ceva, că prinsese miros. Păi să stai aşa ca nebunul pe bancă câteva ore, că lasă c-o să vină umbra… Nu e tocmai cuminte.
Başca faptul că mai ai şi haina aia de lână pe tine… A fost bună, se vede. Când era tataie holtei pesemne…

Cu bătrâneţea se duce şi simţul olfactiv? Câţi ai ai tataie? 62? Mă lasă-mă… Născut odată cu biata mama… Băi bine băi, şi de ce nu faci băiţă? A, faci duşuleţ zilnic… Şi cu săpun bulgăresc cu lanolină! Da nişte spray ceva, nişte parfumuri n-ai acasă? Păi cum mă, ai? Şi de ce nu te dai cu ele? Că-s ale lu fi-tu? Lasă tataie, că ăla când vine din Spania o să le arunce.
Aduce el altele. Sau vinde-le, faci un ban grămadă, poate-ţi trebe să mituieşti gardienii p-acolo, să nu scape ăla săpunul zilnic.
sunbathing old man
Nu e la puşcărie? A, la căpşuni! Să fie bă, io n-am văzut căpşuni anul ăsta şi ăla se scaldă în ele… Da auzi tataie, de ce nu stai în casă, că dacă ţii geamul întredeschis şi jaluzelele trase (oricum sunt trase toată ziua, s-au decolorat şi alea), se face răcorică în casă de n-ai treabă. E zgomot de bormaşină şi praf? De, tataie, porcii ăştia aia fac toată ziua dau găuri în pereţi.
Cum? La tine e zgomotul ăla?

CE MAMA DRACULUI FACI DE 3 LUNI CU BORMAŞINA AIA ÎN CASĂ?

Spargi peretele dintre baie şi bucătărie? Nu? Dar ce spargi? A, doar zidul de rezistenţă dintre cele 2 camere…
A, şi zidul dinspre tine şi vecin… Cum aşa? ŢI-A TRIMIS FI-TU BANI SĂ CUMPERI ŞI APARTEMENTUL ĂLA DE LÂNGĂ?

Care va să zică ăla îşi face sală de cinema, apartement cu 5 camere, toate într-o ditamai hala de mare… Mda, să plec şi eu la căpşuni?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.