Olteanul la putere!

Am mai zis chestia asta cândva. Sau dacă n-am mai zis-o, iete c-o spusăi acum. Olteanul la putere!

Ca-s juma pui de oltean. Și mă mândresc cu asta. Am fost crescut la țară, da. Ce-i 7 ani d-acasă i-am petrecut la țară, noaptea dormind, iar ziua cutreierând păduri, dealuri și căi ferate. De ce zic asta? Lângă casa de la țară, e un dead, iar în vârful dealului e calea ferată.
Dincolo de calea ferată este pădure. În spatele casei e o grădină mare. Grădina din deal. În spatele grădinii e un hău, iar pe fundul hăului e iar pădure.
Zonă deluroasă acolo la țară.

Nu există ceva mai frumos pe lumea asta decât zona aia de acolo. Păcat că acum e mai mult sau mai puțin în paragină. Deh, țara asta minunată. Căci dacă erau locuri de muncă, mai locuiau acolo fetele. Fetele adică mătușă-mea, vară-mea, nepoatele mele etc.

N-am poze, că-s toate poze d-alea vechi, nu exista era digitală când făceam eu poze acolo. Însă ce să vedeți? Dealuri, păduri, pășuni.
Nimic care să vă dea vreo trăire imensă. Însă pentru mine era raiul pe pământ. Și d-acolo și mândria de-a urla: olteanul la putere

Unii nu se mândresc deloc cu locul de nastere. Sau na, hai să zic locul unde au copilărit. Eu m-am născut la maternitatea Polizu, pe lângă Gara de Nord, București. Dar am copilărit la țară. La coada vacii dacă vreți. Cu toate că n-am avut vacă. Decât capre și câteva oi. Plus găini. Plus pisici și căței.

Ce nu-mi plăcea la țară era când era vorba de mers să luam apă. Fântâna era la vreo 200 de metri de casă. La dus era cum era, că era în vale, dar după aia trebuia să urcăm pe coastă cu bidoanele de apă. Dumnezeule, și acum aș alerga pe acolo! M-aș cocoța în pomii din grădina din deal. Mi-aș face iar arcuri și săgeți.

Trebuie să trec p-acolo, sper la anul. Și cu ocazia asta am o idee. Mie mi se pare genilă, altora li s-ar părea o tâmpenie. Rămâne o idee, încet încet o voi face plan și-o voi spune voua, la momentul oportun.

Bun și până la urmă de unde mândria asta de-a fi oltean? De ce olteanul la putere? De ce nu moldoveanul la putere? Ardeleanul rupe-tot? De ce oltean musai?

Pentru simplul fapt că eu sunt oltean. Și mă mândresc cu asta.
Și tare aș vrea să aud un moldovean că se mândrște cu originile. A, da, sigur toți vor zice că sunt mândri. Lasă-i timp de 2-3 beri. După aia să vezi întoarcere de 180 de grade…

Ardelenii sunt mai liniștiți, nu așa bătăioși ca oltenii sau moldovenii. Numai să nu le spui ardelenilor că se trag din unguri, că-i bai. Jale mare!

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
FUFOrial 3 – Arma

Ehe, dragii mei, iată că am revenit în forţă cu un nou fuforial despre cum să-ţi cureţi arma... Este un...

Câștigătorii concursului – 6

În urma voturilor, câștigătorii acestei ediții sunt: MyZone - Evoluția telefoanelor Pamfletarul orb - Născut cu carte și parte Crazzy...

Pușcăria nu e pentru toți la fel?

Gică Popescu a primit o permisie de 2 zile. Să stea acasă cu familia, că doar e ziua națională a...

Close