OMUL RAU SI TRASATURILE LUI!…

Lumea aceasta în care traim este macinata de lupte, de raca si dezbinare,de violenta – în familie si în afara ei – , de suferinta, de durere ei tristete…Dar oare avem unde sa gasim mult dorita stabilitate indiferent ce se întâmpla în lume sau în viata noastra? Putem sa privim spre viitor cu speranta si incredere, oricare ar fi împrejurarile din viata si din lume?În vremuri nesigure, cum poti oare avea pace în suflet? Cum poti sa nu fii framântat de griji si de neliniste?

Da,asa cred eu.Omul singur poate nu numai sa-si gaseasca raspunsul ,ci sa-si alega si anturajul. Este foarte important ca printre oamenii apropiati,sinceri si bine intentionati, sa nu fie cei care ar putea sa îti distruga viata.Chiar si când lucrurile par sa mearga cum trebuie, viata noastra poate sa aiba un obstacol,o groapa – una interioara,care nu poate fi vazuta cu ochiul liber – dar pe care inima o simte,ba chiar o si anticipeaza,o presimte . Nu avem nevoie de esecuri sau de vreo tragedie pentru a simti gropile din viata noastra. Cel mai adesea linistea sufleteasca ne indeamna sa fim cu ochii-n patru,cum se mai spune,atunci cand ne alegem prietenii,colaboratorii si orice alt… amic.Sa-i evitam pe cei rai,pe oamenii profitori,hrapareti,lenesi si invidiosi sau cu porniri violente si cu alte comportari urate,jenante si penibile.Un neavenit  dar si neasteptat exemplu de rautate( cat si de indrazneala)l-am ,,admirat” chiar si astazi,inainte de a scrie articolul,cand o ,,doamna”,internaut,m-a facut cu ou si cu otet,pentru …imaginara mea indrazneala de a-i posta pe pagina  de Facebook,poza domniei sale!!??Lucru atunci aflat,dar niciodata realizat de subsemnatul!..,,Somatiile “si modul sau de exprimare ,au fost(dincolo de orice ingaduinta)o veritabila si autentica mostra de rautate dar si de totala lipsa de civilitate.Cu atat mai mult cu cat,,,distinsa doamna”(zice-se asistenta medicala!?) ma si cunostea!.In fine,un nou om(oare?)rau!
Iata ce îi caracterizeaza pe acestia…..

– Ei sunt egoisti si ramân alaturi de tine doar pentru a-si realiza scopurile;

– În relatia cu tine ei cer prea mult, iau prea mult, fara a oferi ceva în loc;

– În orice cearta încearca mereu sa învinga si sa demonstreze ca au dreptate, chiar daca nu este asa;

– Comportamentul lor fata de alti oameni difera mult în raport cu comportamentul lor fata de tine;

-Ei nu se considera vinovati, mereu adopta pozitia de jertfa;

– Incearca sa te convinga ca merita sa-i asculti doar pe ei, iar ceilalti nu-ti sunt decât adversari;

– Ei foarte repede îsi schimba comportamentul: uneori pot fi buni, alteori reci si duri;

– Mint des si cu orice ocazie, în acelasi timp negând asta. Astfel îsi ascund neajunsurile si te conduc pe o pista gresita.

Asadar,aveti grija cine este alaturi de dv. si mereu înconjoarati-va de oameni corecti, de la care aveti ce învata.In fond,fiecare in felul sau avem o temelie, ceva în care sa ne punem nadejdea si încrederea. Poate ca tocmai acest …CEVA este reprezentat de propria persoana!Numai asa vom sti ca putem oricand sa reusim in vata ce-o traim,daca ne straduim cu adevarat.Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.