ORICE PRIETENIE SE TINE (NU?!) SI CU SFATURI… LICHIDE SAU SOLIDE!

Un recent articolul de-al tau, Francisc, pe teme de alcool m-a determinat (inspirat) sa caut si sa gasesc si eu ceva pe masura, adica asemanator! Iata insa, ce-am gasit. Tot… alcoolic, dar si cu o oarecare trimitere spre prietenie.

Asa cum o spune de fapt nu numai genericul de mai sus, ci si realitatile vietii de zi cu zi. Astfel, un studiu american privind consumul de alcool arata ca, un pahar cu alcool pe zi este bun pentru sanatatea inimii, consumand aceasta doza in mod regulat, sansele de a face boli cardiace scade cu 20 %. Persoanele de varsta a doua care consuma maximum un pahar cu alcool pe zi, prezinta cu 20% mai putine riscuri de a dezvolta insuficienta cardiaca mai tarziu in viata, arata acelasi studiu care, din cate am aflat de pe un site, a fost facut pe un esantion de 15.000 de persoane. Tot acolo se mai spune ca un eventual pahar de alcool pe zi inseamna o bautura ce contine nu mai mult de 14 grame de alcool, adica echivalentul a 125 de mililitri de vin sau 30 de mililitri de “tarie” sau 250 de mililitri de bere.

Studiul a mai scos la iveala si faptul ca persoanele care obisnuiau sa bea regulat alcool si s-au lasat, prezinta cel mai mare risc de-a face insuficienta cardiaca decat persoanele care nu obisnuiesc sa bea alcool!…

O fi, zic eu, dar atunci ce e de facut?! Sa trecem oare pe alcool sau sa ne abtinem, ca sa nu avem de la ce ne lasa! Tu, Francisc, ce spui? Care-ti e parerea?! Dar a dvs. , cei care cititi si aceste randuri?

Marc Ciubotaru

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Pentru că…

De la o vreme, văd că e la modă altă idioțenie. Asta cu "pentru că... rahat", "pentru că... orice". Așa...

Cum să folosești tag-urile H1 într-o campanie SEO

Atunci când vine vorba despre promovarea site-ului tău prin Google, optimizarea SEO este o variantă pe care te poate îndrepta...

Samsung va pierde bătălia finală?

Acum 10 ani dacă îmi spuneai că Nokia va dispărea de pe piața telefoanelor mobile, ți-aș fi râs în nas,...

Close