Out of the furnace – unul dintre cele mai retardate filme!

Mare prostie am făcut să mă uit la un film cu Christian Bale (pe care nu-l suport neam) și Woody Harrelson (pe care-l admir în ciuda acestui eșec). Filmul “Out of the furnace” prezintă viața a doi frați. Cel mare, conducând beat lovește o mașină apoi îl vedem direct la pușcărie. Nu se știe dacă a omorât un om sau nu, nu se știe câți ani a stat închis, nu se știe nimic.
În acest timp, frate-su mai mic, fost militar american, trimis de 4 ori în Irak, se lupta în lupte stradale, ca să câștige bani. Cum dracu un soldat nu avea bani, nu știu.
Numai că ăsta trebuia să piardă luptele aranjate în prealabil, însă în ring își pierdea cumpătul și câștiga luptă după luptă, băgându-l pe cel ce-i aranja luptele (Willem Dafoe) în mari belele
cu DeGroat (Harrelson), un descreierat care aranja cele mai mari lupte underground din partea locului.

Și cum soldățelul nostru avea nevoie de bani, îl tot bate la cap pe “impresar” până acesta îi aranjează o luptă pe-o sumă imensă. Adică ștergerea datoriilor față de DeGroat.

Zis și făcut, se duc ei acolo, soldățelul pierde lupta (după cum trebuia s-o facă), însă pe drum mașina lor e oprită de oamenii lui De Groot care cerau banii în continuare. Scurt și la obiect, atât impresarul cât și soldățelul sunt trimiși în lumea îngerilor cu un glonț în cap, apoi îngropați în pădure.

Însă moartea lor a fost înregistrată din greșeală de telefonul impresarului, care apelase pe polițistul local.

Cercetăti, draci laci. Nu se găsesc trupurile tiipilor, nici pe De Groot. Abia după ceva vreme (nu se știe cât), trupurile sunt găsite, însă criminalul nu.

Frate-su, fostul pușcăriaș, evident, se duce el să cerceteze treaba, însă e trimis de poliție înapoi acasă. Până la urmă, umblând prin dosarele impresarului (cum naibii poliția nu le cercetase, nu țtiu), dă de telefonul lui DeGroat, pe care-l cheamă, sub anonimat să-i dea banii pe care impresarul i-i datora.
Ca un făcut, ăla pune botul și vine la barul unde-l chemase pușcăriașul, barul care era patronat de impresar.

Acolo, îl împușcă pe barman, în timp de pușcăriașul intra în bar tiptyil, cu pușca de vânătoare în mână, apoi se face nevăzut.
Acțiunea se petrecea noaptea, însă urmărirea lor se petrece dimineața. Așadar, au fugit ca-n povești, zi și noapte unul după altul. De Groot apare dintr-o dată cu o rană la mână (probabil zdrelit de glonțul pușcăriașului – nu știm, nu ne arată), apoi e bătut de pușcăriaș și împușcat în picior. Fuge șontâc peste dealuri, cu pușcăriașul pe urmele lui, mergâng agale și trăgând din țigară. Îl mai împușcă în spate. cade DeGroat, apoi se ridică și iar fuge până cade la pământ.
– Știi cine sunt? îl întreabă pușcăriașul.
– …
– Sunt fratele soldățelului!

Și din multitudinea de replici pe care putea să le dea, să facă filmul cât de cât antrenant, DeGroat zice:
– Dur puștiul!

Atât de previzibil încât îmi venea să dau cu ceva în monitor. Putea să-i zică ceva la mișto, oricum se știa că e pe moarte. Un “bulangiul ăla mic?“, “a, prostovanul ăla, zi merci că te-am scăpat de el, era o gură în plus la masă“, orice.

Se ridică într-un final DeGroat de pe jos și iar o ia peste câmpii. În timp ce era ochit prin lunetă de pușcăriaș, apare în spate polițistul care urla să nu-l omoare, că se ocupă el. Răspunsul a fost un glonț în capul lui DeGroat, de la spate. Apoi filmul se termină cu pușcăriașul stând la birou, contemplând probabil asupra nemuririi sufletului.

Nicio emoție în tot filmul, actorii parcă erau drogați, abia vorbea și abia se mișcau, se uitau unii la alții în tăcere în neștire, mai ceva ca-n “Amurg“.
Pe cuvânt, dacă aveți dușmani, forțați-i să seuite la porcăria asta de 2-3 ori. Vor muri de retard acut, deoarece neuronii se vor sinucide în masă.
out-of-the-furnace

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.