Pe ăștia de la Metrorex nu-i ia nimeni la întrebări?

metrorexNe plângem de faptul că BOR face numai nereguli și nu dau factură pe nimic, nici nu plătesc dări la stat. Pe de-o parte, sunt de acord cu voi.
Dar nimeni nu se plânge că Metrorexul nu-mi dă chitanță pe cartelă/ abonament?

La RATB primești chitanță când iei bilet sau abonament lunar. Dar la Metrorex nu i-am văzut niciodată să-ți dea o foaie la mână cum că-n data de 5 iulie 2014, ai luat o cartelă de 10 călătorii. Un abonament costă 50 de lei. O cartelă de 10 călătorii vine 15 lei, iar una de 2 călătorii, 4 lei.
Vă dați seama câte cartele se vând zilnic? Chitanță pe aceste cartele de ce nu se dă?
Nevastă-mea îmi spune că nu-ți dă deoarece valoarea ei este trecută chiar pe cartelă.
Bun, însă la stat, Metrorexul cum justifică faptul că a vândut într-o lună doar 12.400 de cartele, iar în alta 13.000?
Sau au dreptul să fabrice un număr fix de cartele și abonamente, iar lunar numărul acelor rămase se scade din numărul inițial? E o muncă titanică să stai să iei la puricat vreo 80 de case de bilete lunar, ca să-ți iasă la număr, să vezi cât taxezi Metrorexul, impozit pe venit.

Așadar, am impresia că aceste cartele/ abonamente sunt fără acoperire.
Ori poate, lunar/ semestrial/ anual, Metrorex plătește o taxă fixă către stat, taxă calculată în urma unui studiu făcut pe mai multe luni, văzut cam cât e venitul mediu și calculat impozitul la acel venit mediu.

Metrorex e singur, ca și BOR. Nu există vro altă firmă care să ne plimbe prin tunel sau să ne predice. Poate de aia își permit să facă fel de fel de scheme?

La suprafață avem RATB-ul care ne dă chitanță. Însă maxi-taxiurile sunt și alea taxate de stat? Nu întotdeauna se dă bilet din ăla…

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Lumină pentru Ursici – partea a doua

Prima parte Pe drum, Roxana simte ceva de metal pe gât. - Mă, ce aveți din metal prin genți, că...

DE-A JOACA CU….,,ZILELE”!

Iata ce mi-a mai fost dat  sa aflu! Astazi, la Matineul  Protv-ului, intre obisnuitele stiri, s-a anuntat ca, astazi, joi,...

OARE CAND VA DISPAREA BIROCRATIA DIN ROMANIA?!

"Singurul lucru care ne salvează de birocraţie este ineficienţa; o birocraţie eficientă este cea mai mare ameninţare pentru libertate."(Eugene Joseph McCarthy)...

Close