Pe căldurile astea, aș purta un kilt!

De când m-am îngrăsat, căldura a devenit un inamic aproape de neînvins. Zodie de foc, n-aveam treabă cu temperaturi de 33-39 de grade, nici nu transpiram. Asta pe vremuri, acum vreo 17-20 de ani. Acum însă, cum de trece temperatura peste 27 de grade, cum mă ia cu amețeli și transpirații. Și uite așa, am ajuns la concluzia că pe căldurile astea, aș putea să port un kilt. Sau o fustă?
Nu, să-i zicem kilt, fustă bărbătească. Desigur, mai există și pantalonii 3/4, ba unii chiar evazați, cum e fusta-pantalon, însă tot nu m-aș simți liber în zona haiducească. “Îl lovi mai la vale de buric, unde-i moarte de voinic“.

M-ar arăta careva cu degetul pe stradă? Ar râde de mine copii și nu numai? Iar kiltul nu poți să-l porți așa, cum te taie capul. Face parte dintr-un costum tradițional, pantofi de lac, ciorapi până sub genunchi, sacou, gentuță peste fustiță, mizda pă-sii. Nu arunci fusta pe tine, tragi baskeți în picioare și maieu cu găurele și ești gata de ieșit pe stradă.

Tocmai mi-am adus aminte că și ăștia în Star Trek purtau fuste. Și Pikard și Riker au fost văzuți cu o rochiță. Care, evident, făcea parte dintr-un costum de gală al Flotei Stelare. Ba pe vremuri, și băiețeii aveau rochițe. După cum ziceau și despre Hagi Tudose când era mic nu strica rochița.

În fine, căutând și eu după moda asta, să vedem dacă e atât de aiurea, după cum ar zice unii, am găsit niște kilturi de piele. Și băi nene, așa ceva chiar aș purta. Serios, ăsta motiv de conversație:
– Ce fustiță mișto ai, ești pe invers?
– E kilt. E stylish (plm, am zis că fustița e stylish), e de piele, ca sunt un ciumeg și în plus am mult mai multe buzunare ca pantalonii.

Și un kilt de ăsta de piele poate fi mai lunguț, păna la genunchi și dacă mai iei în picioare și-o pereche de bocanci ca Bad Piper, să vedem cine zice că nu-i mișto.

Însă ce m-aș face cu bocancii ăia lungi? Pe căldurile naibii?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Amenajarea unui foisor in gradina ta

Cum sa ne amenajam gradina este o intrebare pe care si-o pun toti care detin un astfel de spatiu. O...

Dacă nu eram noi, americanii și acum vorbeau prin semne…

Știți povestea cu Americo Vespucci, cu marele Columb... Dar adevăr vă zic vouă, că dacă nu erau românii deschizători de...

Poșta română, în pragul falimentului?

Titlul nu este pus la mișto, din păcate. Am impresia că poșta română are zilele numărate. Am spus în mai...

Close