PELERINAJE DE SFANTA MARIA!…

Credincioşi din toată ţara sărbătoresc ,pe 15 august,Naşterea Maicii Domnului sau, cum i se mai spune în popor, Sfânta Maria Mică. Ca în fiecare an, în judetul Arad, are loc cel mai mare pelerinaj din vestul României,prilejuit de Ridicarea cu Trupul și Sufletul la Cer a Sfintei Fecioare Maria.Zeci de mii de pelerini vin  sa se roage la Mănăstirea Maria Radna, din Lipova, cel mai vechi lăcaş de cult catolic din vestul țării, ridicat  în urmă cu şapte secole.Oameni din toată țara, dar și din străinătate, au vin să se roage la Basilica Papală Maria Radna și să celebreze Naşterea Maicii Domnului. Unii in chiar si pe jos mai bine de 150 de kilometri, în semn de smerenie.

Mănăstirea Maria Radna este cunoscută indeosebi ,pentru icoana Maicii Domnului, despre care se spune că e făcătoare de minuni. Cu toate că a trecut printr-un puternic incendiu, a scăpat neatinsă. Legenda spune că oamenii care se roagă la icoană sunt vindecați de boli în mod miraculos.Aici,la Lipova, credincioși asculta Liturghia oficiată în mai multe limbi, printre care maghiară, bulgară, germană, română și croată.Tot prin treditie,după slujbă, credincioșii culeg din pădurea de stejari din spatele mănăstirii, niște muguri asemuiți cu  lacrimile Fecioarei Maria, care, spun ei, îi feresc de boli şi necaz.Asemenea pelerinaje si slujbe ,dar mai de mica amploare,se desfasoara si in alte locuri din tara.la mamastiri sau biserici crestine.

http://stiri.tvr.ro/pelerinaj-de-sfanta-maria–mii-de-credincio–i-catolici-s-au-rugat-la-manastirea-maria-radna_835580.html#view

 

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.