Plânge Facebookul după Adrian Iovan…

Nu vă zic mare lucru despre accidentul aviatic. Nu am citit mult pe tema asta, știu că un avion de mici dimensiuni a căzut în munți. Doi oameni au murit, o studentă (nicăieri nu zice numele bietei fete) și pilotul, Adrian Iovan. Veți vedea de ce e așa renumit acest nume.
Tragedia putea fi evitată dacă s-ar fi ajuns mai repede la locul prăbușirii. Însă, abia DUPĂ 6 ORE! au ajuns salvările la ei. 6 ore! Salvarea… Adică urgență. Nu comentez pe marginea subiectului.
Însă ajungem la acest Adrian Iovan, după care văd că plânge jumate de Facebook.

Atât îl laudă lumea de mi s-a întors stomacul pe dos. Că era pilot extraordinar, că era om bun, că așa și pe dincolo. Nu neg toate acestea. Însă reamintesc publicului tragedia din 2005.
Când Adrian Iovan a împușcat în cap un hot, ucigându-l pe loc.

iovan“Conform surselor judiciare, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 3.15, Bogdan Iancu a patruns printr-o fereastra lasata neasigurata de la demisolul vilei familiei Iovan, situata pe strada Herastrau, intr-o zona rezidentiala. Creatoarea de moda Romanita Iovan a afirmat ca hotul surprins in locuinta sa a fost impuscat in momentul in care sotul ei, care l-a urmarit pe raufacator prin casa, a incercat sa-l loveasca cu arma, iar aceasta s-a descarcat. Femeia a mai spus ca fereastra de la demisolul imobilului a fost lasata intredeschisa pentru ca incaperea trebuia aerisita, din cauza mucegaiului aparut in urma ploilor, care au dus la inundarea subsolului. Bogdan Iancu apucase sa ia cateva bijuterii si un ceas din living, dupa care a vrut sa intre in dormitorul in care se aflau cei doi soti, situat la etajul doi al imobilului. In acel moment, Romanita Iovan s-a trezit si a vazut o silueta in usa camerei. A inceput sa tipe. Hotul a fugit, iar sotul ei a sunat la Politie, dupa care a luat pusca de vanatoare si s-a dus dupa acesta. “O silueta in noapte, in usa, cam atat pot sa-mi imaginez. O chestie mica, slaba, fara masca pe fata, a apucat sa fure ceva obiecte personale care au fost gasite asupra lui'”, a precizat Romanita Iovan. Impuscat de aproape in cap, Bogdan Iancu a murit pe loc, cazand de la etaj in fata garajului locuintei.” Sursa.

Atunci, Adrian Iovan a scăpat de pușcărie, după ce-a ucis un om (neînarmat), împușcându-l de la jumătate de metru, în cap.
Știți ce urme lasă în urmă o pușcă cu alice de calibrul 12 cm, trasă de la jumătate de metru?

Uite așa lasă urme…

Îmi veți spune că-s eu rău și că mă leg de un caz vechi, de legitimă apărare.
Legitima apărare e când careva vrea să-ți ia viața ta sau a unei rude. Nu-i legitimă apărare când un hoț vine într-o mulțime, fură ceva și tu-l împuști. aia e crimă. Că tu te-ai gândit că faci un lucru bun, e una. Însă în ochii legii, e crimă.

Iar, în cazul hoțului, n-a fost vorba de atac. Hoțul a fugit, după cum a declarat și Romanița la vremea aceea. Ba chiar bărba-su a sunat la Poliție. Apoi a pus mâna pe arma de vânătoare și l-am împușcat. Dacă aia a fost legitimă apărare, eu sunt popă!
În România, dacă-ți intră un hoț în casă și tu-l împuști, faci pușcărie. Însă dacă ești Adrian Iovan, iar nevastă-ta e mare creatoare de modă, aveți vilă plină de bijuterii și lucruri scumpe, avocați pricepuți, de 1000 de euro ora, scapi bine-merci.

Vă dau sfaturi de pe acum. Dacă sunteți atacat chiar (da, ATACAT) de un hoț, în propria voastră casă, nu-l omorâți. Intrați la pușcărie pentru omor. Adică între 10 și 20 de ani. Aveți voie în schimb să-l ciomăgiți bine. La noi încă nu e bine determinată chestia asta cu legitima apărare. Nu-i America, unde-l împuști pe ăla că ți-a călcat în curtea de 3 kilometri.

Nu neg experiența de pilot a lui Adrian Iovan. Nu neg c-ar fi fost un om bun (nu l-am cunoscut personal, spun doar din ce-l deplânge mulțimea). Însă am adus aminte de cazul din 2005. Oare cât de bun e cineva care împușcă un om de la jumătate de metru, în cap, cu o pușcă cu alice?

Reamintesc cititorilor că acest text este un pamflet, o bătaie de joc și nu va trebui luat în serios.

Comments

comments

29 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.