Poți face repede o avere din criptomonede!

Zilele trecute l-am vizitat pe Ștefan, un vechi prieten. Mă gândeam că vom încinge o partidă de șah. Am cumpărat din drum niște fursecuri și o sticlă de cola. Ștefan era un împătimit al calculatorului și intra pe tot felul de site-uri. Așa descoperise criptomonedele. Personal, nu știu prea multe despre acest domeniu, dar auzisem că poți face repede o avere din criptomonede, dar la fel de lesne poți și să sărăcești.

Ștefan se documenta tot timpul. La fel făcuse și cu șahul. Valoarea noastră ca șahiști era sensibil egală. El studiase mult deschiderile marilor maeștri și încerca să se țină de ele. Știind acest lucru, eu voiam ca partida să iasă cât mai repede din tipare, fiindcă mă descurcam ceva mai bine la jocul pozițional, care presupunea posibilități multiple de atac.

Și acum l-am găsit studiind un tabel ciudat pe monitorul calculatorului. Cum el ieșise, ca să aducă niște cafea, m-am uitat pe site-ul studiat de gazdă și n-am înțeles nimic, așa că am căutat din priviri cutia cu piese șah, ca s-o pregătesc de joc. Ștefan s-a întors cu o tavă pe care pusese niște fursecuri și o singură ceașcă de cafea. M-am lămurit că ceașca era pentru mine. El bea cafea dintr-o stacană.

La el în casă se putea fuma în voie și profitam din plin de această libertate. Mi-am aprins o țigară și l-am întrebat ce e cu tabelul de pe monitor. Ștefan începu să ronțăie un fursec și răspunse cu gura plină:

– Ehei! După ce înghiți, reluă: Coane, n-ai văzut o chestie mai practică și mai deșteaptă ca asta! Fii atent, să cauți și tu acasă criptomonitor.ro, fiindcă te poți îmbogăți.

– Vorbești serios, Fănele? Sincer, n-am încredere în site-urile astea care îți promit că devii bogat peste noapte.

– Nu-i vorba de asta, băiete, nu ți se servește vreo metodă „sigură” de îmbogățire, chiar e o chestie de soi. E vorba de criptomonede, de bani digitali!

– Zău? Adică poți face cumpărături cu ei? îl întrebai eu, neîncrezător.

– Sigur, dar poți să-i și transformi în bancnote care circulă în orice țară vrei!

– Îmi miroase a înșelătorie. Ori sunt bani, ori nu sunt…

– Banii virtuali sunt la fel de buni ca și cei pe care-i poți pipăi.

– Fane, am intrat într-o cofetărie și am cumpărat ceva. Și am achitat cu cash. Dacă-i spuneam vânzătoarei că-i plătesc cu bani de-aștia, digitali, îmi spunea că-mi dă fursecuri digitale…

– Lasă-mă cu miștourile tale de doi lei!

– De doi lei, dar lei reali, nu virtuali!

– Mă! Uită-te nițel pe tabelul ăsta, concentrează-te! Și ai să vezi că e vorba de primul portal din România care îți arată în timp real prețul a nu mai puțin de 1795 de criptomonede diferite!

– Așa multe sunt?

– Da! Și nu știu dacă tu îți poți închipui, dar în clipa asta, totalul pieței este… Nici nu știu să pronunț suma asta… Uită-te aici: 988.688.110.211.456 de dolari americani.

– Verzișori, zici tu?!

– Zice portalul! Uite, pe platforma CriptoMonitor.ro găsim top 5 urcări, dar și top 5 coborâri. Dacă studiezi, până și creierul tău de inginer va înțelege că te poți îmbogăți, dacă monedele tale digitale se vând bine.

– Aha, văd că are și niscai articole interesante ale lui Andrei Ursachi, de care am auzit până și eu… 

– Era și cazul, e un cunoscut antreprenor și business angel!

Uite așa se face că în acea zi n-am jucat șah, dar n-a fost deloc timp pierdut…

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.