Povestea lui Faruzzo Nero – primul episod

Faruzzo s-a născut într-un cartier sărac al Genovei, prin 1770. Nimeni nu știe cu exactitate când, deoarece nu a fost declarat la primărie. Maică-sa a murit la naștere, iar taică-su, un bețiv notoriu, după vreo 3 luni, călcat de o trăsură. Faruzzo a fost mutat des de la un orfelinat la altul de-a lungul timpului. Nu s-a integrat pe nicăieri. A ajuns pe străzi pe la 9 ani, având aceeași soartă alături de alte mii de suflete.

Până la urmă a ajuns în banda lui Benetto, ocupându-se de furtișaguri. O batistă, un ceas de buzunar, o găină sau un purcel. Azi așa, mâine așa, fusese luat la ochi de vardistul zonei, Rizzo. La 12 ani, dorind să cunoască lumea și să scape din colimatorul lui Rizzo, se angajă ca ucenic de dulgher, în port. Simbria era de nimic, însă avea promisiunea că se va urca pe un vas ce avea să plece la New York.

Și, din păcate pentru el, a rămas doar cu promisiunea. Vapoarele plecau unul după altul, în toate colțurile lumii și el nu apucase să iasă din orașul natal. Dulgherul plecase cu câteva luni înainte pe un vapor iar el rămăsese pe drumuri, cu câțiva gologani în buzunar. Într-o zi se strecurase la bordul unui vas dar fu descoperit de bucătar în dulapul cu mirodenii. A fost azvârlit peste bord, în șuturi. Atunci Faruzzo jură răzbunare lumii.

Peste 2 nopți dete foc hanului “Scoiattolo” – Veverița, unde trăgeau mai toți căpitanii de vas. Focul se întinse cu repeziciune, din cauza alcoolului din incintă, iar Faruzzo fugi speriat. Nu avea unde să se ascundă. Se aciuiase cu greu sub un pod, alături de alți năpăstuiți ai sorții. Îi era frică să doarmă, poate-l jefuia careva pentru cei doi bănuți, sau chiar să-l omoare, pentru te miri ce motiv.

Trebuia să facă ceva să scape din sărăcia lucie în care se afla. Abia știa să se semneze, dar atât. Nu-i plăcuse școala, iar la orfelinate nu învățase decât cum să tacă atunci când era biciuit, cu sau fără motive.

Va urma…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.