PREFER SĂ NU TAC! …

Un cunoscut dicton (aforism) spunea că “Dacă tăceai, filosof rămâneai”! Iată însă că eu nu tac! Nu tac şi n-am tăcut niciodată, atât timp cât cred că am dreptate sau, prin spusele mele, contribui la ceva mai bun. Mai util şi realist. Că uneori mai şi greşesc (greşeala fiind ceva omenesc, fiecăruia-i se mai întâmplă, nu?) sau mă pripesc, este adevărat.

Nu zic, nu! Dar de regulă, asta-i… dictonul meu: spun ce gândesc, ce am de spus! O spun sincer, direct şi fără ocolişuri, fără deziceri şi fără a avea în exclusivitate un interes anume. Dar trebuie s-o precizez şi pe aceasta, nu de puţine ori spusele mele fie că sunt interpretate greşit, fie că, drept efect(!), primesc replici tăioase, chiar dure, transmise cu tendinţa, gata-gata să te demoleze, practic să te desfiinţeze ca om!

În alte împrejurări, cele spuse (cu bune intenţii) mi se întorc mai ceva ca un bumerang, determinându-mă să abandonez sau, în multe cazuri, să-mi îndrept paşii, preocupările şi intenţiile spre alte coordonate. Dacă mi-ai cere să exemplific, măcar cu-n singur caz, te-aş refuza! Ar fi, zic eu, un fel de bârfă, soră cu mahalagismul de care am avut şi am o firească oroare. O repulsie constitutivă.

Şi pentru că nu tac, aşa cum scrie şi-n generic, încerc dragă Francisc, să-ţi transmit acum, prin cele scrise, o sugestie, de fapt o sinceră părere a mea. Este vorba de o sugestie interogativă, izvorâtă dintr-o activitate (experienţă) profesională de peste patru decenii. Aşa că, dacă ţi-aş propune că pe blogul tău să utilizezi ceva mai mult imaginile (foto sau, eventual video) ce vin, mai cu seama in preambulul articolului, să susţină şi să întregească textul, te-aş supăra?!

Hai, fii sincer, spune-mi adevărul (oricare ar fi el), că nu-i bai! Nu sunt supărăcios şi nici n-aş avea de ce. Dimpotrivă! Şi încă ceva. Ce putem face oare că, prin cele scrise (şi nu numai), să atragem mai mulţi cititori, potenţiali scriitori sau măcar comentatori? Ar fi ceva mai dinamic, mai tentant şi atrăgător. Ce zici? Repet, sunt doar pareri. Parerile unui simplu, dar sincer si devotat, postac. In rest( dar si firesc), TU DECIZI!

Marc Ciubotaru

 

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.