Prima părere despre aditivii de benzină

Am pus mâna de-am citit cam tot ce-am prins pe tema aditivilor de combustibil. Că-ți curăță injectoarele, că-ți mai aduc “șasă cai frumoși” înapoi în motor, că spală pe jos și fac niște spaghette de-ți lingi deștele. Și m-am dus în supermakert și-am luat cel mai ieftin aditiv de benzină, STP. O sticluță de 200 ml, roșie. Cică să pui… bă băiatule, acu m-am prins eu de prostia pe care am făcut-o!

Ăștia ziceau să pui juma de sticlă la un plin de benzină. Eu, ca prostovanul, am pus juma de sticluță la juma de rezervor. Și-a doua zi mă miram că merge prost mașina. Se tura în draci și de accelerat, sufletul. Zicea un flăcău că abia după 40-50 de kilometri de mers ca melcul și-a dat drumul motorul și rupea strada. La mine nu, doar am pus dublul de aditiv față de cât se pune în mod normal.
Din ce-am citit, cei mai mulțumiți de aditivi au fost cei cu motoarele diesel, în schimb “benzinarii” nu au avut păreri prea bune.

Așadar, aditivii de benzină în cazul meu sunt… slabi. Că n-am pus cât a trebuit, deci nu mi-a mers motorul ca unul de 500 de cai putere. Însă pe viitor am să bag în rezervor niște acetonă. Puțină, 2 linguri, vreo 10 grame. Să vedem atunci cum va trage motorul. Zice-se că-i crește cifra octanică a benzinei. Deci decât să dai 5.4 lei pe un litru de benzină de 99 sau 100, iți pui benzină de 95 și-o linguriță de acetonă și e aceeași treabă. Rămâne de văzut.

Atenție: nu v-apucați să faceți chestiile astea “citite pă net“, până nu le pune un tâmpit în practică.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Care sunt cele mai populare solutii de tamplarie ale momentului

Avand in vedere ca suntem inconjurati de dovezi palpabile in favoarea lemnului ca si material superior de constructiei, datorita rezistentei...

Nu ne trebuie teroriși. Avem steliști și dinamoviști!

Dacă vă e frică de teroriști musulmani, încetați cu prostiile. Avem și noi teroriștii noștri. Și nu sunt puși pe...

Povestea enigmaticului domn Bear

Despre Domnul Bear nu v-aș putea spune multe. Era tânăr, maxim 40 de ani și era o fire oarecum jovială....

Close