PRIORITATI MEREU AMANATE SI NICICAND REALIZATE

De cu mai multe zile-n urma, dar si acum, multe posturi tv ne tot informeaza, in jurnalele de stiri, ca (vezi Doamne, informatie de major interes!), in tara au inceput deja (si, pe alocuri, se afla chiar in stadii avansate) pregatirile in vederea desfasurarii in vara, a unor traditionale mari si deosebit de atragatoare festivaluri de muzica!

In fapt, este vorba de Festivalurile Neversea de la Constanta si Untold de la Cluj. Ni se tot spun multe si marunte, ba despre una, ba despre alta, fie despre rezevarea locurilor de cazare, epuizarea (chiar asa o fi?!) abonamentelor si despre multe alte asemenea povesti ce, hai s-o recunoastem, nu intereseaza chiar pe tot romanul! Dar impotriva unor cu totul alte realitati si nevoi ale natiei, minunile cu festivalurile, sunt acum nu numai prezentate dar capata si dimensiunea unor… prioritati nationale!

Ca prin tara-i vraiste curata (ba chiar, alarmanta), ca sistemul medico-sanitar e intr-un colaps de mult constatat dar niciodata tratat, ca invatamantul si educatia sunt la pamant si generaza…. analfabeti, ca trenurile (ca vai de ele!) circula cu viteza melcului pe o infrastrucura de pe vremea bunicilor, ca lunar mii de specialisti parasesc tara in cautarea unui loc de munca (nicicum, job!), ca, ca… ma opresc insa aici! Restul de ca, sper, le banuiti dumneavoastra! De la televizor, mai exact de la unele posturi, nu veti afla mai multe! Acolo, prioritare-s (de fapt cu acestea-si incep, de regula, editia!) crimele (care prolifereaza alarmant!), talhariile, violurile, furturile si alte asemenea faradelegi! Restul? Ce-o vrea Dumnezeu! In tara asta, care se numeste Romania, dar unde in asa numitul Tinut Secuiesc flutura-n voie drapelul Ungariei, se pot organiza doar preselectii pentru Eurovizion, Festivaluri megalomanice cica de… muzica, dar unde prin tribune si balarii se petrec in (ne) vazul tuturor chiar si scene vulgare, pornografice (aveti si poze!) sau …crime (asa cum a fost anul trecut la Neversea!) si concursuri de… inghetat ape!

 

In tara noastra, dezmatul si minciuna, n-au picioare scurte, ci picioare de fotomodel! Metroul din Drumul Taberei, inceput, ca o prioritate stringenta, prin 2011, nici acum nu-i terminat! Cele 8 Spitale regionale,  promise (ca si stadioanele pentru Euro 2020) de mai marii PSD-ului, nici macar pe hartie nu-s incepute, daramite terminate, autostrazile si noile localuri de scoli, tot prioritati spuse! la care, recent, primarita Firea, a mai… promis si linii… aeriene(!?) de cale ferata si de tramvai au fost si sunt doar veritabile vorbe goale, nicidecum prioritati!

Ca stat (concept f. potrivit pentru o tara care… sta!) Romania de azi este profilata doar pe o lupta nesfarsita pentru putere, acuze reciproce, dezordine, coruptie, promisiuni si… PRIORITATI! Cu o asemenea atitudine de bascalie si blazare, de promisuni si vorbe-n vant pe care am adoptat-o si o practicam de peste un sfert de secol, ne vom trezi ca, intr-o buna zi prevestirile cele mai sumbre devin realitate! Si atunci cu totii vom spune, “ti- am zis eu?! “… Ce satisfactie minuscula!

Cand de fapt trebuia sa ne trezim odata si sa suflam si-n iaurt cu elan naprasnic! Asistam, din pacate, in continuare, la o inexplicabila inertie si la politica vorbelor frumoase dar fara acoperire!  Nu furtul unor conducatori defaimeaza România, ci cei care denunta în strada ca se fura. Nu slaba pregatire a unor demnitari defaimeaza România, ci cei care îi trimit la Abecedar. Iar daca vom fi pe mai departe adeptii unei nesfarsite inertii si a prioritatilor neonorate, ne vom zbate-n continuare intr-o eterna batuta pe loc si ne vom duce traiul inghitind orice galusca, pe care cei aflati la putere ne-o vor servi-o cu aceeasi traditionala dezinvoltura populista!

P.S. – Se tot vorbeste de la un timp de… infractiunea de defaimare a tarii! O fi, dar intreb: cine o defaimeaza, cei care divulga ilegalitatile si toate netrebniciile ce se petrec prin tara, sau cei care ne socotesc legea si adevarul?!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
NU MAI AVEM NICI HANDBAL?

Desi in aceste zile fotbalul, prin jocurile de la Campionatul Mondial de la Moscova, starneste interesul justificat al tuturor celor...

RDS-RCS – o dezamăgire…

Spuneam mai demult că mi-am luat abonament Optim nelimitat de la RDS, portând o cartelă Vodagone - Indygen. De abonament...

CE NE ASTEAPTA IN NOUL AN?!….

  Se stie ca,de regula,odata cu noul an apar si noi reglementari,noi legi,noi dispozitii sau proiecte.Benefice, asteptate sau nu,asta ramane...

Close