Produse folosite zilnic, dar cine le-a inventat?

Cu toții folosim zilnic diverse chestii. Dar am stat vreodată să ne gândim cine a inventat X chestie pe care noi, acum, o considerăm banală? Nu mulți am făcut asta. De exemplu, știți cine a fost Maurus C. Logan? Până acum două zile, nici eu nu știam.

Acesta, în 1956, acesta a văzut cum muncitorii de la Boeing legau metri de cabluri electrice cu o sfoară de nailon, care le tăia degetele. S-a gândit că trebuie să existe ceva care să le ușureze munca și integritatea degetelor și peste 2 ani a prezentat, acum celebrul “șoricel“. Sau bride, zip-ties, ty-rap. Un lucru acum atât de banal și de folosit.

Alt necunoscut este Harvey Ball. Care este considerat părintele feței zâmbitoare (smiley face). Adică el a desenat figura galbenă cu gură și ochi negri, care este acum cunoscută pe tot mapamondul. El a fost plătit cu suma de 45 de dolari în 1963 pentru acest desen, care să ridice moralul angajașilor unei companii de asigurări. Și a avut o priză imensp la public, acum fiind cel mai cunoscut emoticon.

Prima lanternă electrică a fost inventată în 1899 de Conrad Hubert. Acum folosim cu toții lanterna de la telefonul mobil, însă până acum 10 ani, lanterna era cea mai folosită unealtă de iluminat. Foarte utilă și în drumeții sau camping. Și acum știm cui să-i mulțumim.

În 1923, Leo Gerstenzang a inventat celebrul “băt de urechi“, după ce a observat-o pe soția sa punânt bumbac pe o scobitoare, pentru a curăța locurile greu accesibile. Inițial bețigașele se foloseau pentru copii, însă au devenit foarte curând folosite și de adulți, iar, în prezent, se folosesc miliarde zilnic. Unii folosesc aceste bețigașe și de 2-3 ori pe zi. Așadar, William Addis a pierdut lupta.
Acesta a pantentat prima periuță de dinți produsă în masă, în 1780.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.