Programarea la medic este inutilă?

Cu toții avem nevoie de doctor. Înțeleg că-s mulți pacienți și doctori puțini, goniți din țară de salariile și condițiile, unii ar zice mizere pe care le au.
Însă, când sunt chemat la ora 14 la doctor, mă aștept să intru la 14 și 20 maxim. Doar am programare!

Nu nene… Abia la ora 15 m-a chemat înăuntru. Și asta pentru că m-am dus să întreb ce și cum. Nu știu cum de-i chema pe alții înaintea mea, cu toate că aveam programare la o oră în urmă. Spitalul fiind la 3 stații de casă, mă așteptam că maxim într-o oră jumătate să termin.
Am așteptat la doctor o oră până să intru, apoi 15 minute ca să termine doctorul treaba cu mine. Farmacie pentru rețetă, așteptat autobuzul (fix un minut), iar când am intrat pe ușă acasă, ceasul arăta ora 16.00!

În condițiile astea, mai este necesară programarea la doctor?
Am văzut în multe cazuri când doctorul are program de la ora 12 și vine lejer pe la vreao 13:30-14:00. Apoi îi ia pe pacienți pe rând. Începând cu ăia de aveau programare la ora 12 fix.
Păi dacă așa se întâmplă mai de fiecare dată când ai o oră fixă la programare, ce faci? Ori te duci cu o oră întârziere, ori te duci a doua zi, cu noaptea în cap, să te bați cu toți pensionarii care parcă au dormit acolo cu cortul, cum fac americanii când apare un nou model de iPhone.

Și ne mai întrebăm de ce sistemul este la pământ? Cică doctorii sunt gratis la noi, că de aia plătești CAS, CASS, taxe și impozite (până la 46% din venitul real se duce la stat). Însă niciodată nu va fi așa. La doctor dacă te operezi trebuie să-i împingi bani, la asistent la fel, la anestezit la fel. O simplă operație de apendicită ajunge să te coste vreo 600 de lei. 300 la doctor și 150 la anestezist și asistent.

Nu spun după aceea, dacă ai avut o operație mai grea, că fără 10 lei la schimbat de ploscă, te lasă asistentele, scuzați boieri dvs. “căcat și pișat pe tine“.
doctor
Era o vorbă mai demult: “Să te ferească Dumnezeu de doctori și de avocați, că rămâi și fără chiloți pe tine“.
Într-acolo ne îndreptăm? Către o țară la pământ? Parcă îmi sună așa a “Undeva în Palilula” toată tărășenia asta.

Unde bătrânii se internează în spital (gratuit, evident), doar pentru cele 3 porții de mâncare pe zi? Cu aparatură care nu mai funționează de ani buni, că-i scump să schimbi bateria (cum zace-n paragină și singurul nostru submarin, deoarece statul nu are 20 de milioane?!?!? de dolari să cumpere o nouă baterie) sau freza, sau mai știu eu ce senzor?

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.