Pseudo-ziaristul român este cel mai prost animal

Hai să vorbim nițel despre ziariștii români. Și vreau să vă spun din start că nu prea mai există. Ziariștii în toată puterea cuvântului au cam dispărut. Mai sunt o mână doar. Îi poți număra pe degete. Și veți vedea de ce am ajuns la această concluzie zdrobitoare.

Asta înainte să urlați că “cine plm e Spanac ăsta, ‘tu-l în gură de cretin?“.

ziarJurnaliști au fost destui. Și chiar au fost buni printre ei.
Acum, chit că-i ziaristul bun, vrea-nu vrea, trece de partea unui partid. Asta ca să nu moară de foame scriind texte pe care nu i le citește nimeni, căzut în dizgrație, după ce, foști colegi, acum în cârdășie cu Dumnezeu știe ce partid politic, îi aruncă bețe în roate și-l scuipă urlând la el că e un idiot, că regulează copiii și că în tinerețe a ucis cu sânge rece vrăbii și broaște.
Da, news flash! Ăsta e nivelul “ziariștilor” din ziua de azi.

După cum am mai spus și după cum ați văzut și voi, acum nu se caută decât scandalul și sexul.
Ba, unde e scandal sexual, e mană cerească. Asta pe lângă titlurile despre care am mai amintit.

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎNTRE PENSIONARI! CLICK AICI SĂ CITIȚI CUTREMURĂTOAREA ȘTIRE!
CURVA DE ROXANA O SUGE ÎN WC-URILE PUBLICE! INCREDIBIL!

Da fraților, Curva o suge este titlu de ziar. Unul din miile de astfel de titluri. Ăsta e nivelul la care am decăzut. Ca să nu ajungem să vorbim de greșeli gramaticale, de stâlcire a limbii române într-un hal fără de hal.

– Tu vorbeți băi spanacu’ lu’ pește? că ai cele mai multe greșeli?

Am greșeli, nu contest. Dar greșelile mele sunt cauzate de viteza cu care scriu, nicidecum de necunoaștere. Am lacune în multe chestii, istorie, geografie, nu contest nici asta. Însă eu NU MĂ LAUD CĂ-S ZIARIST!

Scriu pe blog, despre una, despre alta. Niciodată nu cred că am dat în cap la cineva în mod special. În afară de jigodia asta sau de Clarkson.

Însă când văd diferiți țâști-bâști care scriu pe genunchi texte în care li se vede clar orientarea politică sau pupincurismul către una sau mai multe firme cărora le face relamă în text, mă enervez.
Nu coane, nu (mai) ești ziarist. Indiferent despre ce ai scrie tu. Indiferent că te citesc mii de oameni zilnic.
Mii de tâmpiți, care caută țâțe, curve, Steaua, Becali și cum să faci bani pe net. Textele tale nu-s altceva decât advertoriale ieftioare.

Așadar, dacă vreun pseudo-ziarist, se simte cu musca pe căciulă, îmi pare rău. Îmi pare rău că e atât de prostovan să-și dea seama că nu mă iau de el în mod direct. Poate nici nu-i vorba de el în text.
În plus, iete colo jos. site-ul e un pamflet. Adică fac mișto mă! Tu scrii excepțional, mă mir cum dracului neobrăzarea ăstora de nu ți-au dat până acum premiul Pulitzer!

Comments

comments

19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.