Radio ZU, comandat politic?

Zice-se că mass-media este a patra putere în stat. Chiar și așa, mi se pare de bun simț ca un radio sau o televiziune să fie apolitice. Să prezinte știrile, să dea muzică, filme, să placă la popor.

Că televiziunile sunt conduse de un mare mahăr, adânc băgat într-un partid politic, asta se cam știa. Însă la radio s-a gândit cineva că ar face reclamă unui partid politic?
Voi ați auzit de mesajele subliminale? Perfect. Ce, credeați că-s doar în melodii? Mai ales în alea rock, că te îndeamnă să fumezi marijuana sau să-l slavăești pe satana. Ei bine, vă înșelați. Și acum, mesajele subliminale sunt la modă, poate mai mult ca oricând.

Apropos, știți de unde-a apărut moda cu popcorn și suc la cinematografe? Din America, de prin anii 50. Lumea nu cumpăra suc sau popcorn când mergeau la filme. Atunci s-au introdus în filme imagini repetate (pe care nu le vezi cu ochiul liber, un film rulând cu 25-20 de cadre pe secundă), care-ți provocau foame.
Așa a început lumea să consume popcorn. Și de la atâta popcorn sărat… nu ți se făcea sete? Trebuia să iei și suc! Pe larg aici.
A fost și un episod din Colombo, prin care inspectorul și-a dat seama cine e criminalul, făcându-l să ascundă mai bine arma crimei, prin mesaje subliminale ascunse în cadrul unui film artistic.

Așadar, mesajele astea există. Ești controlat fără să vrei, împins într-o direcție sau alta. Însă credem că suntem feriți când ascultăm radio? Ba bine că nu. Dacă ar fi să analizăm 24 de ore de emisie din fiecare post de radio în parte, am da de zeci, ba chiar sute de mesaje subliminale. Care ne îndeamnă către consum. nu contează ce. O cola rece, o fanta plină de viață, să iei ultimul răcnet de telefon, că fără iphone nu poți trăi… SĂ NU VOTEZI PE CINEVA ANUME!

Cum naiba de un post de radio, anume Radio ZU poate pune pe pagina lui de facebook așa ceva? Și apoi, când i-am întrebat într-un mesaj de ce nu sunt echidistanți, să șteargă și poza și comentariul? Vouă vi se pare corect?
radiozu

Comments

comments

10 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DE CE VALENTINE’ DAY SI NU DRAGOBETE?!..

Niciodata n- am fost si nici nu voi fi un xenofob, daramite un dusman al noului, al prieteniei sincere si-al...

Rusoaice sexy de pe facebook!

Nu suntem numai noi românii mândri că avem gagici mișto. Iată mai jos dovada. Rusoaice sexy de pe facebook și...

Azz and Tittiez

Rupe melodia asta. Azz and Tittiez. Băi, rupe! "Azz and titties, and big booty bitches"...

Close