Rău e să fii uituc!

În ultimele zile am avut gândit câte un articol “forță” pe zi. Mă, articole frumoase, bune, din care învățai ceva, articole menite să rupă gura târgului. numai că… le-am uitat. Îmi amintesc vag frânturi din ele. Ca și “forță” acolo, aruncat la șto. C-așa-i moda, să bagi “forță” mai nou. S-a trecut de la “tare, frate” la acest “forță“.
Așa că am decis ca de fiecare dată când aud “forță” folosit în sensul ăsta, să dau replica cu masă ori accelerație.

Asta ar cam fi una din ideile din acele articole extraordinare. Nu, de alegeri nu voiam să amintesc. Nu este un subiect care să mă intereseze. “Comuniști, liberali, averescieni, lui Zincă-i era totuna” – Derbedeii de Nicuță Tănase. Cred că mă reapuc de-a citi două 3 pagini din carte și să fac un film pe tema asta. O filmare adică.

Ca niciodată, mă simt ancorat cu mintea undeva în trecut. În trecutul anilor 40-50, pe care nu l-am cunoscut niciodată, și trecutul anilor 90, pe care l-am savurat din plin. Cică revine moda. Nu știu ce să zic, aștept și eu să revină moda anilor 90, am șifonierele pline. Vorbeam acum 2 săptămâni cu o colegă despre o cămașă de-a mea. Cămașă groasă, “pătură“, după cum îâi spuneam eu. cică nu se mai fabrică așa cămăși.
– Păi normal, o am p-asta de când eram eu în liceu… Tu nici nu erai născută pe vremea aia!

Nu-mi mai amintesc nimic despre ce-am visat sau ce articole aveam în minte. Nu-i OK, însă, cu ocazia acestei absurdități de articol, dau semne că-s încă viu.

Noutăți în viața personală?
Am reparat frânele Daciei, însă azi am găsit iar rezervorul de lichid de frână gol. Se pare că pierde lichid pe la roata dreaptă, nu pe la stânga, unde a fost etrierul schimbat. Am înlocuit radiatorul vechi, de aluminiu, cu unul mai nou, din 2000, de cupru, luat de pe un papuc. Săptămâna viitoare mai îmi vin 2 roți, cu tot cu jenți OK și apoi mă pot bucura (sper) de condus. Sper să nu-mi mai pice lichidul de frână pe nicăieri.

Ah, găsisem un taximetrist care înjura întruna, mai ceva ca un birjar. Și tot făcea mișto de mine că am Dacie.
– Să râdă de mine tovarășii că conduc o Dacia 1310?
– Ăla care râde de tine pentru faptul că ai o Dacia nu-ți e prieten. Dacă vreun prieten de-al meu râde de mine, îl bag în mă-sa.

Nu știu dacă a prins subtilitatea. După dinții sparți din față și nasul turtit, am vaga impresie că nu. Ce să faci, nu toți știe de Buridan…

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Şerpălău – final

Aşadar, Şerpălău a ajuns la final. Nu plângeţi, că fu doar un scurt metraj. Are Spanacul şi alte seriale mişto...

The ancient art or… failing!

Dacă tot e duminică, să ne amuzăm puțin. Cu fail-uri!

Mare atenție!

Mare atenție! STOP! Se va deschide unul din cele mai mișto site-uri cu produse pentru copii! STOP! Mai țineți minte...

Close